La Hârşova vor fi instalate peste 2.400 de panouri fotovoltaice

954
La Hârşova vor fi instalate peste 2.400 de panouri fotovoltaice - harsova-stire-1696174800.jpg

Articole de la același autor

Administrația locală din Hârșova face pași importanți pentru sustenabilitate. Primarul Viorel Ionescu a anunțat că proiectul „Creșterea capacității de producere a energiei regenerabile în orașul Hârșova”, Cod RO-ENERGY-0099 continuă să avanseze.

„Am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de instalare a peste 2.400 de panouri fotovoltaice pe un teren de 30.000 de mp.

Centrala electrică fotovoltaică (CEF) va fi racordată la Sistemul Energetic Național și va produce energie electrică pentru a compensa consumul de energie al clădirilor publice locale și al iluminatului public din orașul nostru.

Odată cu finalizarea lucrărilor și a racordării, vom recupera aproximativ 70% din energia electrică consumată pentru iluminatul public, școli, grădinițe, spital și alte instituții publice. Acest lucru înseamnă economii semnificative la bugetul local și o reducere a dependenței noastre față de sursele de energie convenționale.

Ne menținem angajamentul față de protejarea mediului înconjurător și față de asigurarea unui viitor sustenabil pentru toți hârșovenii. Vom continua să identificăm și să adoptăm soluții moderne și nepoluante, care să ne conducă spre un mediu mai curat și un viitor mai bun pentru comunitatea noastră! Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE și Norvegian 2014 – 2021, în cadrul Programului de Energie din România”, a anunțat Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5569 secunde