Garda Financiară bântuie hotelurile, cârciumile și fermele agricole

851
8
Garda Financiară bântuie hotelurile, cârciumile și fermele agricole - ciprianmihailfronea10-1372949522.jpg

Articole de la același autor

Hotelierii, cârciumarii și tarabagii evazioniști de pe litoral s-au bucurat prea devreme că Garda Financiară va fi desființată. Este cât se poate de sigur că, în acest sezon estival, nu vor scăpa de controalele comisarilor constănțeni. 

"Din această lună am început acțiunea "litoralul". Vom face verificări la agenții economici din toate stațiunile" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ciprian Mihail Fronea, comisarul șef al Gărzii Financiare - Secția Constanța.

Experiența anilor trecuți a demonstrat că, în ciuda controalelor și a amenzilor primite, evazioniștii continuă să-și facă de cap, doar închiderea punctelor de lucru reușind să-i mai sperie cât de cât. În 2012, comisarii constănțeni au închis 87 de puncte de lucru, pe o perioadă de trei luni.

"Am declanșat și acțiunea "cereale". Verificăm documentele producătorilor, intermediarilor, ale celor ce transportă grânele. Constatările făcute până în prezent demonstrează că sunt necesare controalele. Pe lângă comerțul cu acte în regulă, se desfășoară și cel la negru. Astfel de practici sunt întâlnite atât la producători, cât și la achizitorii - intermediari" - afirmă Fronea.

Evaziunea fiscală în domeniul comerțului cu cereale aduce prejudicii nu doar statului, ci și proprietarilor care au dat terenurile agricole în exploatare. Arendașii evazioniști îi mint, declarând recolte mai mici la hectar, lucru pe care îl pot demonstra cu acte. Ceea ce nu știu proprietari păgubiți este că diferența o reprezintă producția neînregistrată în contabilitate și comercializată la negru.

În luna iunie, Garda Financiară - Secția Constanța a întocmit 17 sesizări penale, prejudiciul total prezumat ridicându-se la 40.969.808 lei. Sunt vizate, în principal, firme din comerțul cu produse energetice, cu cereale și din sectorul achizițiilor intra-comunitare. Au fost confiscate bunuri în valoare de 161.321 lei, pentru lipsa documentelor de proveniență a cerealelor, legumelor și fructelor comercializate sau transportate.

Activitatea a 38 de puncte de lucru a fost suspendată pentru că nu aveau case electronice de marcat sau nu le utilizau. Totodată, s-au aplicat amenzi între 8.000 și 10.000 de lei. Valoarea totală a amenzilor date în această perioadă s-a ridicat la 919.300 lei.

În primul semestru al anului 2013, comisarii constănțeni au întocmit 51 de sesizări penale, cu un prejudiciu prezumat de 111.888.598 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 242.993 lei, a fost suspendată activitatea a 209 puncte de lucru și s-au aplicat amenzi în valoare totală de 7.751.100 lei.

În încheiere, mai trebuie menționat un fapt: secția din Constanța a Gărzii Financiare ocupă primul loc pe țară, cu cele mai multe puncte de lucru închise pentru încălcarea legislației privind casele electronice de marcat. Cărui fapt se datorează această performanță? Este fenomenul evaziunii fiscale mai intens în județul Constanța decât pe alte meleaguri ale țării sau comisarii constănțeni și-au făcut mai bine datoria decât colegii lor din alte județe? Convingerea mea este că partea a doua a răspunsului este cea corectă. Dumneavoastră, stimați cititori, ce opinie aveți?

Comentează știrea

preaiubitul si stimatul tovaras primar
5 iulie 2013
cainele maidanez si ong urile canofile

CONTRACTE: februarie 2013-1.097.100 RON februarie 2012- 4.388.400 RON februarie 2008-4.168.704 lei RON (la acea dată, firma avea o altă denumire-Alfmob Exim SRL denumire schimbată în Puppy Vet SRL în 2011)

noni
5 iulie 2013
si bine si rau

Sustin aceste controale dar sa nu devija cei controlati surse de spaga si sase insiste pe la.tiganii bisnitari, pe aia cu poneii am eu boala. Si ca sa fiu rau pana la capat , intreb daca e normal.ca un functionar de la fisc sa aiba salariul peste 6000 lei, ca eu la privat, nu am asa asteptari salariale, si parca totusi...cunosc personal pe cel in cauza si va asigur ca nu are cine stie ce functie. !

Cum ar spune unii
5 iulie 2013
Un adevarat stat politienesc

Baaai,cine sunteti voi sa ma controlati pe mine ? Este o mare prostie ceea ce se întâmplă în statul polițienesc România.Doar în România există Garda Financiara."O să dăm banii înapoi ca proștii, dar cred că asta se dorește." Voi,astia de la Garda Financiara "sa ma pupati in fund" ar spune Raducu.Nu am nicio obligatie sa va dau socoteala.Va dau in judecata.Trebuie schimbata legea. Asta-i mana satanei de la Cotroceni.

BRAVOO
5 iulie 2013
HAHAHA

Se diversifica spaga !!!

un cetatean!
5 iulie 2013
...sa fie, dar sa faca ce trebuie!

...suna bine Garda Financiara!...este necesara!...dar sa aiba angajati nemti, englezi, francezi ori...burundezi! Numai romani nu! Ca un cumparator din magazine mici, va marturisesc ca stiu groaza care ii bantuie pe buticari la vederea Garzii....mereu au pregatita ,,spaga,,, deoparte...Fac un control...de rutina, dupa care incep sa spuna ce nu este in regula....ca in comertul nostru, mai nimic nu poate fi in regula...mereu se gaseste cate ceva...cat de mic....si buticarul intinde spaga, comisarul o ia, o baga in buzunar si zice ca tor trebuie sa-i dea o amenda mica, ca altfel nus e poate...ca in loc de 5 sau 7 mii, scapa cu 3 mii...2 spaga si una pentru o chichita mica....asa ca daca s-ar desfiinta, ppoate ca ar fi mai bine decat sa faca ce fac acum....ca pe marii evazionisti, oricum nu-i vede nimeni....am auzit si chiar vazut scene de comedie cu ...gardistii astia care navalesc prin magazinute mici, ca de acolo se strange mai mult, asa, pic...pic...pic... decat de la marii comercianti....intr-o saptamana unul a fost ...calcat de doua ori...a dat omul spaga de rigoare, dupa 2 zine vine altul....pai stai domnule ca a mai venit acum doua zile Garda! ...da, a fost...Fanica in control....acum sunt eu, Costica....adica, Garda asta este facuta ca sa traiasca toata lumea....

eu
5 iulie 2013
1

ca sa descurajezi spaga trebuie o motivare salariala....dar care e ala care ia 6000 fara cine stie ce functie ca nici directorul nu cred ca ia atat ????

Răspuns la: si bine si rau
Adăugat de : noni, 5 iulie 2013
Sustin aceste controale dar sa nu devija cei controlati surse de spaga si sase insiste pe la.tiganii bisnitari, pe aia cu poneii am eu boala. Si ca...
noni
5 iulie 2013
pt eu...

Controleaza firme. Cred ca dupa toate comentariile de jos, nu mai e nevoie de completari. Cu sporuri si toate cele sunt 6000 pe bune. Si nu e sef, de aici si nedumirirea mea. Daca ati stii cati salariati bugetari cu peste 1000 de euro pe luna stiu. ..va inchinati. BUGETARI !! Din structuri diverse, toate ale statului ! SI NU GLUMESC.

UN OARECARE
5 iulie 2013
ESTI PROST RAU

Ce are de a face mai tolomaculeCotrocenii cu un hotz ordinar ca tine ? In alta ordine de idei kretine daca traiai in Italia aflai ca Garda Financiara de acolo- Guardia di Finanza este mai tare decit politia italiana. Uite si un site: http://www.gdf.gov.it/GdF/it/Home/

Răspuns la: Un adevarat stat politienesc
Adăugat de : Cum ar spune unii, 5 iulie 2013
Baaai,cine sunteti voi sa ma controlati pe mine ? Este o mare prostie ceea ce se întâmplă în statul polițienesc România.Doar în România...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde