Garda Financiară Constanța "mușcă" mai rău, înainte de "eutanasiere"

1569
5
Garda Financiară Constanța

Articole de la același autor

Garda Financiară se pregătește să-i predea ștafeta, la 1 octombrie 2013, viitoarei Direcții Generale Antifraudă Fiscală. Cei ce s-au bucurat de dispariția Gărzii și a comisarilor ei ar trebui, mai curând, să se teamă. Instituția se desființează pentru a renaște ca pasărea Phoenix. 

Viitoarea structură antifraudă va fi mai puternică, mai eficientă și incoruptibilă, susțin guvernul și Ministerul Finanțelor Publice.

Până la transformarea lor în inspectori antifraudă, comisarii Gărzii Financiare - secția Constanța își văd de controale. În luna iulie, au întocmit 10 sesizări penale, prejudiciul total prezumat ridicându-se la 23.872.000 lei, relatează comisarul șef secție Ciprian Mihail Fronea. Nota bene, pentru suma de 17.498.381 de lei au fost instituite se-chestre asiguratorii, ceea ce înseamnă că statul reușește nu doar să constate prejudiciul, ci să și recupereze o mare parte din el.

Dosarele vizează afaceri cu produse petroliere, produse agro-alimentare, fier vechi și alte acte de comerț.

Acțiunea "Litoral" și-a dovedit și de această dată, eficiența. Verificările efectuate la agenții economici din toate stațiunile au demonstrat că evaziunea fiscală e în floare. Mulți dintre ei nu au case electronice de marcat sau le țin pe post de bibelou. În intervalul 12 - 31 iu-lie 2013, activitatea a 79 de agenți economici a fost suspendată pe o perioadă de trei luni, din acest motiv. Totodată, s-au aplicat amenzi între 8.000 și 10.000 de lei. A fost confiscată suma totală de 13.270 lei, reprezentând venituri neînregistrate în casă. Spre comparație, în 2012, pe perioada întregului an, comisarii constănțeni au închis 87 de puncte de lucru.

Valoarea totală a amenzilor date în luna iulie 2013 s-a ridicat la 1.858.800 lei.

În primele șapte luni ale anului 2013, comisarii constănțeni au întocmit 135 de sesizări penale, cu un prejudiciu prezumat de 135 milioane lei, iar activitatea a 288 puncte de lucru a fost suspendată.

În încheiere, reamintim un fapt: secția din Constanța a Gărzii Financiare ocupă primul loc pe țară, cu cele mai multe puncte de lucru închise pentru încălcarea legislației privind casele electronice de marcat. Cărui fapt se datorează această performanță? Este fenomenul evaziunii fiscale mai intens în județul Constanța decât pe alte meleaguri ale țării sau comisarii constănțeni și-au făcut mai bine datoria decât colegii lor din alte județe? Convingerea mea este că partea a doua a răspunsului este cea corectă. 

Comentează știrea

noni
8 august 2013
stai sa vezi

Stai sa vezi cat de incoruptibili vor fi. Se schimba doar denumirea si organigrama, oamenii raman in mare aceeasi. Ce au facut pana acum, vor face si de aici in colo.

luk
8 august 2013
normal

Normal ca musca dar depinde ce musca si pe cine...de ex cand au facut vreun control la Hotelul Flora nu ati avea curiozitatea sa-i intrebati.In alta ordine de idei normal ca se agita ca indata ii desfiinteaza si trebuie sa se afirma.Pai unde mai gasesc ei culcus asa bun lipsit de griji decat la stat!!!!

io
8 august 2013
spagi

aceiashi MĂRIE cu altă pălărie spaga le intră in minte si in sânge

constantean
8 august 2013
casa de marcat de forma

In complexul comercial Tomis 2 exista un magazin specializat in vanzarea Legume Fructe care are case de marcat dar ele nu elibereaza bonuri fiscale. Se spune ca patronul acestui magazin este lucrator la Garda Financiara. In loc de firma magazinul a afisat de curand o copie a certificatului de inregistrare pe geam. Mai nou in loc de chitanta fiscala se lipeste pe punga de plastic cu legume un fluturas cu greutatea produsului.

george
21 august 2013
hotii

niste hoti la drumul mare,au calarit toata statiunea Costinesti ca niste disperati,nu stiu unii de altii,vin in control mai bine zis sa-si ia dreptul ca vine iarna si la ei, iar ,,iarna nu-i ca vara''.Nu mai stiu pe ce sa dea amenzi cat ai vrea sa fii corect nu-ti dau ei voie ca nu trebuie sa fii un contribuabil corect ,nu au nevoie de asa ceva ca nu le mai iese spaga.Pe obiectul de activitate inchiriere camere pe venit de norma inregistrat la Fisc nu le convine deloc ca nu li se mai da spaga, omul sa inregistrat la Administratia Fiscala i sa stabilit norma de venit si nu mai are nevoie de contabilitate,iar lor aceasta metoda le dispalce cauta tot sa te jumuleasca ,iar daca le dai spaga nu-ti da nici un act doveditor ca te-a amendat ca nu au cum,sa nu mai vorbim ca nu au ce cauta in curtea omului proprietate privata atata timp cat ai decizie de impunere si platesti la stat dar ei astanu inteleg si te obliga prin metodele lor de intimidare sa scoti plicul si sa te lase in pace dar pentru ei nu exista ,,luarea ''de foloase ce nu le apartin.Au ditamai vilele chiar cate doua bineinteles pe numele altora dar noi din Costinesti stim ale cui sunt adica ale lor,iar colegii lor pe la ei nu au acces ca de ei sunt legea dar uita s-o respecte.Poate se va ocupa cineva si de persoanele lor.......

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3755 secunde