IMM-urile din industria HoReCa se reunesc la Constanța în cadrul Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023

208
IMM-urile din industria HoReCa se reunesc la Constanța în cadrul Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023 - comunicat-timm-poza-ministru-1700743791.jpeg

Articole recomandate

Ediția de anul acesta a Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, organizat la Constanța de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, este destinată sprijinirii antreprenorilor din industria HoReCa. Peste 100 de IMM-uri ȋși vor prezenta produsele și serviciile în perioada 24 - 26 noiembrie, în incinta Pavilionului Expozițional Constanța.

„Constanța este una dintre principalele destinații turistice ale României, iar cifrele demonstrează acest lucru și anul acesta. Am decis să organizăm această ediție a Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (TIMM) în Constanța pentru a sprijini dezvoltarea spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltării afacerilor şi ocuparea forţei de muncă în domeniul HoReCa. Târgul ajută întreprinzătorii care dezvoltă servicii și produse în industria ospitalității să se promoveze și să dezvolte parteneriate cu agenții economici care activează în acest domeniu“, a declarat ministrul Economiei, Aantreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea.


Firmele expozante în cadrul târgului vor beneficia de participare gratuită, precum și de o o sumă forfetară ȋn valoare de 2.500 lei/beneficiar. Banii vor putea fi folosiţi pentru cheltuielile destinate deplasării şi cazării participanţilor prezenţi la TIMM ediţia 2023 pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului.
 

În cadrul Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța vor participa și operatori economici din domenii conexe industriei HoReCa, printre acestea numărându-se companii care activează în domeniul producției de echipamente profesionale, de mobilier dedicat acestui domeniu, prestatori de servicii de curățenie și de amenajări interioare și exterioare, furnizori de produse alimentare și nealimentare, dar și companii de recrutare de personal.

Industria HoReCa are un rol esențial în dezvoltarea și exploatarea potențialului turistic atât la nivel național, cât și internațional. Calitatea și diversitatea serviciilor și a produselor prezentate de IMM-urile participante reprezintă un atu important care trebuie exploatat și promovat.
 

Este important de precizat că în cadrul TIMM 2023 vor participa și startup-uri ce au primit finanțare în edițiile anterioare Start-up Nation Romania, societăți ce reprezintă un model de succes pentru toate măsurile de sprijin complementare dedicate întreprinderilor mici și mijlocii autohtone.


Obiectivul Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii 2023 Constanța este de a promova antreprenoriatul şi de a stimula dezvoltarea afacerilor din diferite industrii.


Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este un program multianual de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta este implementat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIMM).


Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanța este organizată şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. (R.B.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.2014 secunde