Impactul conflictului Rusia-Ucraina asupra portului Rotterdam

144
Impactul conflictului Rusia-Ucraina asupra portului Rotterdam - impactulconflictuluirusiaucraina-1646417236.jpg

Articole de la același autor

Conflictul din Ucraina a determinat Uniunea Europeană și alte organisme să impună o serie de sancțiuni Rusiei. Importul extensiv de energie (țiței, produse petroliere, GNL, cărbune) nu este (încă) afectat de sancțiuni, dar exportul și transbordarea containerelor, în special, suferă din cauza incertitudinilor provocate de conflict și de sancțiuni.

Din cele aproximativ 470 de milioane de tone de mărfuri transbordate prin portul Rotterdam, 62 de milioane de tone (respectiv 13%) sunt orientate către Rusia. Din această țară sunt importate cantități mari de produse energetice: petrol, gaze naturale lichefiate, produse petroliere și cărbune. În plus, Rusia exportă prin Rotterdam produse precum oțel, cupru, aluminiu și nichel.

Doar 10% din transportul de containere derulat prin portul Rotterdam este legat de Rusia. Uniunea Europeană a interzis exportul unui număr de mărfuri ce pot fi utilizate atât în scopuri civile, cât și în scopuri militare. Aceasta înseamnă că mărfurile containerizate destinate Rusiei vor fi supuse unei inspecții vamale suplimentare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.908 secunde