Incident în portul Constanţa. Remorcherul Ares, lovit de o navă sub pavilion Barbados

1975
Incident în portul Constanţa. Remorcherul Ares, lovit de o navă sub pavilion Barbados - 1-1700999739.jpg

Articole de la același autor

Duminică dimineaţa, în jurul orei 3.00, o navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a portului Constanța, a început să grapeze, din cauza condițiilor meteo extreme.

„Nu s-a reuşit stabilizarea ei şi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să se afle în derivă şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Capitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistență și salvare. Pentru a gestiona situația de urgență, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor. Cei nouă membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol şi totodată nu există urme de poluare.

În continuare, nava se află sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare a evenimentului pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs acesta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5573 secunde