Pandemia şi "caii mascaţi" sunt istorie. Baza Sportivă "Portul" renaşte din propria-i cenuşă

26893

Articole de la același autor

Militari înarmaţi şi autovehicule de război, girofare, sirene şi „cai mascaţi”, o populaţie înspăimântată şi autorităţi care luau măsuri heirupistice într-un context marcat de incertitudine. Cum s-a reacţionat în faţa virusului Covid-19? O bază sportivă, Portul Constanţa, a fost sacrificată, sportul a trecut în plan secund, dar, la trei ani distanţă, conducerea companiei arată că are planuri mari, iar arena va renaşte ca pasărea Phoenix, din propria-i cenuşă!

O dimineaţă însorită de toamnă. La doi paşi de Gara CFR, se află Baza Sportivă Portul Constanţa, locul în care s-au pregătit, de-a lungul timpului, mii şi mii de copii, unii dintre ei ajungând chiar sportivi de top ai României. La ora actuală, stadionul este însă impracticabil, iar povestea este bine ştiută. O reluăm pe scurt!

În urmă cu mai bine de trei ani, buldozerele muşcau fără milă din suprafaţa de joc a stadionului „Portul”, ales pentru a găzdui spitalul modular/de campanie în contextul pandemiei Covid-19. De ce a fost ales un stadion, ceea ce implica racordări la utilităţi şi amplasare de construcţii, în loc de a folosi o construcţie deja existentă (un hotel, un pavilion, o sală de sport etc.), este deja istorie. Cum tot în istorie a intrat şi „isteria” cu soldaţi, pistoale mitralieră, convoaie cu echipamente escortate de armată şi poliţie. S-a motivat alegerea/stricarea acestei baze prin simpla vecinătate cu Spitalul CF, cam „subţire”, dacă ţinem cont de dotări şi experienţa în asemenea situaţii de criză. Dar, cum spuneam, e deja istorie.

Ce-a rămas în urmă, mai ales după ce construcţiile provizorii au fost dezafectate? Dezastru din punct de vedere sportiv: „tranşee”, bălării, ruine!

Şi sala „Portul”, transformată la un moment dat în depozit de covoare, purta la rându-i, la vedere, semnele schimonosirii. Se va mai face vreodată sport aici? O întrebare frecventă nu numai în mediul portuar - pentru că, până la urmă, baza trebuie să deservească personalul companiei -, ci în întreaga familie a sportului constănţean. Din fericire, se anunţă vremuri bune!

Lucrări finanţate din surse proprii

Conducerea companiei cunoaşte foarte bine starea arenei. Şi nu numai că este la curent cu realitatea, ci anunţă că, în perioada următoare, baza îşi va schimba înfăţişarea, lucrările de reamenajare fiind în toi. 




„La începutul anului 2020, în pandemie, stadionul «Portul» al CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a fost transformat în Sistem Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT), pe scurt, spital modular.

În primăvara acestui an, Ministerul Apărării a demontat spitalul, iar CN APM SA a început lucrările necesare reintrării stadionului în circuitul sportiv. În primul rând, a fost defrişată vegetaţia crescută haotic în ultimii trei ani. Ţinând cont că amenajările necesare spitalului modular - racordări la reţeaua de apă, la cea de energie electrică -, noi construcţii, au afectat infrastructura stadionului, sunt necesare lucrări complexe şi pe suprafeţe importante.

Sălile de sport au fost prioritare, fiind de rezolvat problemele cu infiltraţiile. La ora actuală, sunt reamenajate grupurile sanitare şi vestiarele. După finalizarea acestor operaţiuni, se va lucra la gazon, pentru a fi optim pentru competiţiile sportive.

Toate lucrările sunt finanţate din surse proprii al CN APM SA şi sunt realizate cu personalul companiei.

Ne dorim să redăm, cât mai curând, stadionul tuturor celor care lucrează în port, să fie gazda competiţiilor sportive destinate tuturor vârstelor”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Florin Vizan.

Premiată pentru excelenţa în afaceri

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a decernat, recent, premiile pentru cele mai performante companii constănţene, CN Administraţia Porturilor Maritime clasându-se şi în acest an în Topul firmelor din judeţul Constanţa. Topul a fost întocmit pe baza rezultatelor înregistrate de firme în anul 2022.

CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a primit trofeul de excelenţă acordat companiilor care s-au poziţionat pe primul loc în ultimele cinci ediţii ale clasamentului judeţean.

Indicatorii generali utilizaţi pentru ierarhizarea societăţilor au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3869 secunde