Video VIDEO. Captură de droguri în Portul Constanţa: 186 kg de heroină ascunsă printre curmale

2913
VIDEO. Captură de droguri în Portul Constanţa: 186 kg de heroină ascunsă printre curmale - img20231009wa0046-1696853462.jpg

Articole de la același autor

La data de 09.10.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.


În fapt, la data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate, formată din cetățeni români și străini, au introdus în România, prin Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).


„Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.


În urma cooperării judiciare au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat și deținut transportul supravegheat , aceștia fiind reținuți și ulterior arestați preventiv”, transmit oamenii legii.


Din cercetările efectuate a rezultat că inculpații au fost coordonați de un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.
În cursul zilei de luni, cetățeanul de origine turcă a fost adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.


„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează autorităţile.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0187 secunde