Video Administraţia locală din Mihail Kogălniceanu, implicată într-o campanie de donare de sânge

23400
VIDEO. Administraţia locală din Mihail Kogălniceanu, implicată într-o campanie de donare de sânge - kogalniceanu-donare-1696858671.jpg
Primăria Mihail Kogălniceanu, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Constanţa organizează marţi, 17 octombrie, între orele 8:30 şi 13:30, o acţiune de donare de sânge.

Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mihail Kogălniceanu şi localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, cu greutatea peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune şi aşa mai departe.

Persoanele care au vârsta peste 50 de ani sunt rugate să meargă la medicul de familie şi să prezinte o adeverinţă din care să reiasă faptul că nu se află în evidenţă cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice ar contraindica donarea de sânge.

Persoanele care donează vor beneficia şi de anumite facilităţi cum ar fi o alocaţie de hrană sub forma unui card în valoare de 66,99 RON, p zi liberă în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, studenţi, elevi sau militari şi decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

„Sunt foarte muţi oameni aflaţi în situaţii dificile, care luptă pentru viaţă şi care au nevoie de sânge, iar ceea ce facem noi vine în sprijinul lor. Nu trebuie să uităm niciodată că de multe ori, de o pungă de sânge, depinde viaţa unui om. Trebuie să fim solidari cu aceştia”, a transmis primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5275 secunde