Administraţia locală din Mihail Kogălniceanu a achiziţionat un microbuz nou pentru transportul elevilor

899
Administraţia locală din Mihail Kogălniceanu a achiziţionat un microbuz nou pentru transportul elevilor - kogalniceanu-microbuze-1694092136.jpeg

Articole de la același autor

Cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, Primăria Mihail Kogălniceanu a reuşit să obțină un microbuz special pentru transportul elevilor la şcoli.

Concret, există foarte mulţi elevi care locuiesc în satele din jurul comunei Mihail Kogălniceanu, cum ar fi Sibioara, Piatra sau Palazu Mic şi care sunt înscrişi la şcoală sau la liceu în Mihail Kogălniceanu. Aceştia trebuie să beneficieze de transport, iar din această săptămână iată că binele a fost făcut.

Aşa cum a explicat primarul din Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, în comună existau microbuze pentru transportul şcolar, însă erau foarte vechi şi acestea reprezentau un real pericol.

În comună existau trei microbuze, astfel că cel mai vechi dintre ele a fost scos din funcţiune şi înlocuit cu acesta nou.

Cât privește șoferii celor trei microbuze, la nivelul comunei Mihail Kogălniceanu nu există probleme în privința ocupării posturilor, comparativ cu alte autorități locale de la nivelul județului Constanța.

„Am făcut în toate direcțiile solicitări nenumărate de-a lungul anilor pentru că microbuzele noastre aveau 15 ani vechime și peste 600.000 de kilometri în bord. Noi avem sate la 40 de kilometri distanță de Mihail Kogălniceanu – Grup Social Sibioara și Piatra. Facem zilnic transportul ducând copiii de la sate către Mihail Kogălniceanu.

Spre exemplu, sunt copii pe care îi luăm de la Palazu Mic și îi ducem la Piatra – unde avem clasele V-VIII, facem așadar și transferul între sate. Pe unii dintre ei îi transportăm de la Piatra în Mihail Kogălniceanu, la liceu. Se fac curse succesive.

Avem aproximativ 60 de copiii care sunt transportați între sate și Mihail Kogălniceanu sau doar între sate. Sunt mai mult decât necesare trei microbuze pentru cursele zilnice pe care le avem de efectuat. La momentul când vor veni și celelalte microbuze noi, le vom scoate și pe cele vechi. Probabil vom ajuta alți colegi primari, dacă sunt doritori și au nevoie de două dintre microbuzele pe care noi nu le vom mai folosi, eventual să păstrăm unul de rezervă, dacă ni se va defecta vreunul al nostru”, a declarat Ancuţa Belu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3154 secunde