Proiectul EALING: Navele se vor putea alimenta cu energie electrică de la mal în timpul staţionării în portul Constanţa

239
Proiectul EALING: Navele se vor putea alimenta cu energie electrică de la mal în timpul staţionării în portul Constanţa - 1-1696333112.jpg

Articole de la același autor

Marţi, 3 octombrie, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, în cadrul seminarului local EALING, au fost prezentate stadiul actual şi studiile realizate în cadrul proiectului, au fost diseminate informaţii referitoare la activităţile, provocările şi soluţiile privind implementarea sistemelor OPS (On Shore Power Supply) în portul Constanţa.

Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa operatorilor portuari care îşi desfăşoară activitatea în cele 10 locaţii pe care compania le-a propus în vederea implementării de facilităţi OPS pentru navele care acostează în aceste dane, oferindu-le oportunitatea de a cunoaşte detalii importante referitoare la infrastructura OPS şi modalităţile de implementare ale acesteia.

Coordonatorii principalelor activităţi din proiect au prezentat concluziile studiilor tehnice şi de mediu realizate pe parcursul derulării proiectului, precum şi ale analizei cost-beneficiu. Planurile de alimentare cu energie verde în porturi şi legislaţia actualizată în acest domeniu au reprezentat teme de interes pentru participanţii la seminar.

„Proiectul EALING se axează pe posibilitatea navelor de a se alimenta cu energie electrică de la mal în timpul staţionării în porturi, diminuând astfel consumul de carburanţi şi emisiile de gaze, electrificarea transportului maritim fiind o provocare importantă pentru tranziţia către o reţea TEN-T mai competitivă şi mai durabilă”, au transmis reprezentanţii CN APM.

Proiectul EALING este finanţat prin programul european Connecting Europe Facility 2019, iar bugetul total al proiectului este în valoare de 6.960.240 euro. Coordonatorul proiectului este Fundaţia Valencia Port, iar cei 16 parteneri implicaţi reprezintă porturi, asociaţii profesionale, autorităţi din Spania, Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, România, Slovenia şi Portugalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6806 secunde