Portul Constanţa, alternativă eficientă pentru tranzitul de mărfuri din Indonezia către Europa

134
Portul Constanţa, alternativă eficientă pentru tranzitul de mărfuri din Indonezia către Europa - 1-1695975959.jpg
Portul Constanţa reprezintă o alternativă eficientă pentru tranzitul de mărfuri din Republica Indonezia către Europa, fiind o importantă poartă de acces către statele Uniunii Europene şi nu numai, a subliniat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban. Acesta a primit vizita ambasadorului Republicii Indonezia în România, Meidyatama Suryodiningrat, în scopul susţinerii unui dialog pe tema dinamizării colaborării economice bilaterale.

„Atât România, cât şi Republica Indonezia au neapărată nevoie de un proiect comun de mare anvergură, care va întări în mod sigur relaţiile comerciale bilaterale şi, în mod evident va impulsiona din ce în ce mai mult companiile să acceseze pieţele din cele două state.

Un astfel de proiect poate viza o cooperare foarte strânsă în ceea ce priveşte domeniul securităţii alimentare, mai ales dacă ţinem cont de poziţionarea geografică a României, cu ieşire la Marea Neagră şi cu acces la Fluviul Dunărea.

Astfel, Portul Constanţa reprezintă o alternativă eficientă pentru tranzitul de mărfuri din Republica Indonezia către Europa, fiind o importantă poartă de acces către statele Uniunii Europene şi nu numai. Toate mărfurile care vin din Republica Indonezia pe cale navală trec prin Canalul Suez, iar de aici până în Portul Constanţa sunt numai trei zile şi jumătate de navigaţie, faţă de 11 zile cât ar dura până să intre în Portul Rotterdam, ceea ce înseamnă în final costuri mai reduse”, a explicat Mihai Daraban.

La rândul său, ambasadorul Republicii Indonezia a susţinut că trebuie demarate cât mai repede proiecte investiţionale comune cu România pentru creşterea schimburilor comerciale bilaterale.

„Trebuie să demarăm cât mai repede proiecte investiţionale comune cu România, în care să implicăm mediile de afaceri din cele două state şi care să contribuie în acest mod la creşterea schimburilor comerciale bilaterale. În momentul de faţă, nu există importuri de grâu din România, iar în acest sens, invitaţia de a participa la INDAGRA, cel mai important târg agricol din sud-est-ul Europei, este mai mult decât binevenită şi cu siguranţă va contribui la stabilirea de noi contacte comerciale între cele două medii de business. România reprezintă o piaţă de interes major pentru firmele indoneziene”, a declarat Meidyatama Suryodiningrat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2711 secunde