Preşedintele Senatului Republicii Cehe, în vizită în Portul Constanţa

8030

Articole de la același autor

O delegaţie cehă condusă de Milos Vystrcil, preşedintele Senatului Republicii Cehe, a fost primită de conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa. Din delegaţie, au mai făcut parte parlamentari, diplomaţi şi oameni de afaceri. 




„În ultimii doi ani, în contextul geopolitic generat de războiul din Ucraina, Portul Constanţa a câştigat o nouă importanţă strategică şi comercială. Portul nostru a devenit o punte de legătură între Asia şi Europa, prin avantajele pe care le oferă în acest nou context din regiunea Mării Negre, privind stabilitatea, securitatea şi climatul de investiţii“, a declarat directorul general al CN APM, Florin Vizan, în deschiderea evenimentului.

Prezentarea Portului Constanţa, a facilităţilor pe care le oferă, avantajele strategice şi comerciale au constituit temele de interes ale oaspeţilor cehi.

La bordul navei de protocol „Anghel Saligny”, delegaţia cehă a putut face un tur tehnic de port. 




Reprezentanţii Senatului Republicii Cehe efectuează o vizită amplă în România, având întâlniri la nivel înalt.

Preşedintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Milos Vystrcil, a avut o întrevedere şi cu premierul Marcel Ciolacu, una dintre temele de discuţie fiind securitatea regională. În acest context, preşedintele Senatului ceh a salutat ajutorul substanţial acordat de ţara noastră Ucrainei, inclusiv în ceea ce priveşte tranzitul de cereale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4889 secunde