Incidente și accidente pe mări și oceane

266
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1473351193.jpg

Articole de la același autor

Un incendiu a izbucnit în magaziile de marfă de pe cargoul chinezesc "Tian Feng 3", ancorat la Fukuoka, în Insula Kyushu din Japonia. Vasul încărca deșeuri și în magazii se aflau deja aproximativ 500 de tone de marfă. Focul a fost pus sub control după patru ore și jumătate. La operațiunea de stingere a incendiului au participat 18 echipe de pompieri, remorchere și un elicopterer. Nu au existat victime.

v v v

Un incendiu s-a produs pe puntea superioară a ferry-boat-ului "Dumai Express 15", în după-amiaza de 7 septembrie 2016, în timp ce nava se afla în apele Tanjungsamak, Indonezia, strâmtoarea Malacca. Un cort și mai multe cutii de carton au ars, creând panică în rândul pasagerilor. Se pare că incendiul a fost provocat de o țigară. Focul a fost stins și nava și-a continuat călătoria până Pulau Batam.

v v v

Nava de pescuit "Shun FA 698" a intrat în coliziune cu cargoul de mărfuri generale "Kharis Pegasus" în dimineața de 7 septembrie 2016, în Strâmtoarea Taiwan, la aproxi-mativ 22 mile marine nord-vest de Taichung. În urma impactului, ambele nave au suferit stricăciuni, dar și-au reluat voiajul după ce au fost verificate de Garda de Coasta. Potrivit raportului, cargoul ar fi fugit de la locul faptei, dar a fost prins din urmă de Garda de Coastă.

v v v

În după-amiaza de 6 septembrie 2016, ferry-boat-ul "Snav Sardegna" a intrat în black-out (i s-a blocat motorul) în timp ce se deplasa dintre Tanger spre Genoa via Barcelona, în Marea Mediterană, la sud de Cartagena. La bordul navei se aflau 800 de pasageri și 250 de vehicule. În ajutor au fost trimise câteva remorchere pentru a-l remorca până la Cartagena. La scurt timp, nava și-a rezolvat parțial problema și a ajuns prin propriile puteri în Cartagena, cu o viteză redusă. O parte a pasagerilor s-a debarcat și a continuat călătoria cu autobuzele.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Wilson Corpach" a eșuat pe un banc de nisip, mai jos podul Briton, pe râul Neath, din sudul Țării Galilor. Incidentul s-a petrecut pe data de 7 septembrie 2016, în timp ce nava se deplasa pe râu cu o încărcătură de oțel, spre Anvers. Vasul a fost readus în plutire, urmând a fi supus unei inspecții pentru a se constata avariile.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Volgo Don 133" și-a pierdut elicea și o parte a arborelui elicei în dreptul kilometrului 2975 km de pe fluviul Don, în timp ce se deplasa din portul Kavkaz spre portul Buzan. Traficul a fost suspendat până ce scafandrii au recuperat elicea și arborele din apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.4063 secunde