Incidente și accidente pe mări și oceane

410
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1478279155.jpg

Articole de la același autor

Tancul LNG "Galacia Spirit" a fost atacat de un grup înarmat aflat la bordul unei ambarcațiuni rapide. Atacatorii au tras cu aruncătoare de grenade RPG asupra navei, în timp ce aceasta trecea travers de Insula Perim, între Djibouti și Yemen. Nimeni nu a fost rănit, iar tancul LPG a suferit mici stricăciuni. Nava plecase din Qatar spre Egipt.

Potrivit informațiilor apărute în presa de specialitate, ambarca-țiunea era plină cu explozibil. La circa 20 de metri de navă, aceștia au fost detonați, ambarcațiunea fiind distrusă. Este clar că nu a fost vorba de un act de piraterie, ci de un act de terorism, care a eșuat din motive necunoscute.

v v v

Nava de croazieră "Prinsendam" a fost sancționată pentru poluarea aerului în Napoli, Italia. Garda de Coasta a amendat-o cu 30.000 de euro, întrucât s-a descoperit un conținut de sulf, în combustibilul navei, peste limita admisă de convențiile internaționale.

v v v

Nava "LCT Sumber BAHAGIA Jaya" s-a scufundat în apropiere de insula Pulau Birahbirahan, Indonezia. La bord se aflau echipamente grele. În timp ce nava a fost surprinsă de furtună, echipamentele s-au deplasat, ducând la înclinarea și scufunarea ei. Nouă membri ai echipajului, care purtau veste de salvare, au fost culeși din apă. Alți doi au fost dați dispăruți. Nava avea capacitatea de 500 tdw, a fost construită în anul 2000 și era înmatriculată sub pavilion Indonezia.

v v v

Un incendiu a izbucnit la bordul navei-fabrică de pește "Verano", care era acostată în portul Cape Town, în terminalul de containere. Pe navă se aflau aproximativ 100 de tone de combustibil. Cei cinci marinari de la bord au fost evacuați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4618 secunde