Interimat cu repetiție la "cârma" Autorității Navale Române

494
Interimat cu repetiție  la

Articole de la același autor

Instabilitatea managerială de la vârful Autorității Navale Române se prelungește. Au trecut trei săptămâni de la demiterea comandantului de cursă lungă Mihai Andrei, din funcția de director general, și ministrul Transporturilor, Dan Șova, nu i-a găsit înlocuitor. Singura decizie luată a fost trecerea vremelnică a atribuțiilor de director general pe umerii directorului general adjunct Liviu Cazan, începând din data de 5 mai 2014.

Este pentru a doua oară când Liviu Cazan asigură interimatul funcției de director, de la venirea sa în ANR, în martie 2013, pe post de director general adjunct. Prima dată s-a întâmplat în urma demiterii clc. Andrian Mihei.

Liviu Cazan are 46 ani și este ofițer maritim I. A absolvit Institutul de Marină Civilă în 1993 și a navigat timp de opt ani pe navele unor companii românești și străine. Este membru PSD și consilier local la Urziceni.

Criza de la ANR ridică numeroase semne de întrebare. Ce interese obscure generează instabilitatea managerială fără precedent din istoria acestei instituții? Ce se pretinde de la directorii generali, iar aceștia nu fac, de sunt demiși peste noapte? Ori poate că actualul corp de ofițeri superiori din marina română nu se ridică la nivelul exigențelor ministrului Transporturilor?

Din data de 31 mai 2012 și până astăzi, la conducerea instituției s-au perindat: Constantin Matei, Mihai Șagău, Andrian Mihei și Mihai Andrei, ultimul reușind să bată recordul, rezistând în funcție șapte luni și zece zile.

Pe viitorul titular al postului îl așteaptă, probabil, o soartă asemănătoare.

Faptul că de trei săptămâni nu a fost numit un director general arată că nu prea există candidați, că nimeni nu râvnește la un post de conducere în care poți rezista tot atât de mult cât pe spinarea unui taur furios.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5198 secunde