Investițiile din industria prelucrătoare vor beneficia de ajutoare de stat

124
Investițiile din industria prelucrătoare vor beneficia de ajutoare de stat - investitiiledinindustriaprelucra-1659012782.jpg
Guvernul a aprobat instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de granturi, pentru investițiile din industria prelucrătoare. Bugetul total alocat este de 300 de milioane de euro.

Schema se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, plata ajutorului de stat urmând să fie efectuată în perioada 2022-2027.


Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiție inițială în favoarea unei noi activități economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiții inițiale, calculate pe o perioadă de doi ani, sau o combinație între cele două.

Beneficiarii trebuie să asigure o contribuție financiară de cel puțin 25% din costurile eligibile, fie prin resurse proprii, fie prin finanțare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public. Pentru companiile mari, costurile activelor necorporale sunt eligibile numai până la un plafon de 50% din costurile totale eligibile ale investiției inițiale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5112 secunde