Jianu (CNIPMMR): Antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri

285
Jianu (CNIPMMR): Antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri - 6301e1bb85509sinucidetreeb269feb-1706294690.jpg

Articole de la același autor

Antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri care să cuprindă diverse programe precum subvenţionarea motorinei pentru transportatori, susţinerea fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina şi lansarea finanţărilor naţionale pentru IMM-uri, a afirmat preşedintele Consiliul Naţional al IMM din România (CNIPMMR), Florin Jianu.


La prima şedinţă a Biroului Permanent al CNIPMMR din 2024, au fost invitaţi Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, alături de Robert-Marius Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului României.


"Salut colaborarea pe care o avem cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi doresc să subliniez câteva aspecte importante pentru mediul de afaceri. La începutul lunii viitoare vom prezenta o analiză de impact asupra măsurilor fiscale şi de digitalizare la o lună de la intrarea în vigoare a acestora. De asemenea, antreprenorii au nevoie de un pachet de susţinere a mediului de afaceri care să cuprindă diverse programe precum subvenţionarea motorinei pentru transportatori, susţinerea fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina şi lansarea finanţărilor naţionale pentru IMM-uri. Nu în ultimul rând, subliniez necesitatea modificării legii privind drepturile de autor în sensul simplificării şi clarificării modului în care diversele organisme de colectare a drepturilor de autor interacţionează cu antreprenorii", a declarat Florin Jianu într-un comunicat preluat de Agerpres.


Membrii Biroului Permanent şi preşedinţii structurilor teritoriale şi sectoriale au abordat cele mai importante probleme care impactează activitatea IMM-urilor în momentul de faţă, printre care s-au regăsit: nivelul ridicat al taxelor şi impozitelor, legislaţia neadaptată realităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi programele de susţinere a antreprenoriatului.


În cadrul intervenţiei sale, ministrul Radu Oprea a punctat următoarele: identificarea a două domenii în care astăzi schemele de ajutor de stat sunt în dinamică - Investalim şi Construct Plus. Astfel, se va pune accent pe industria de construcţii şi industria alimentară în vederea dezvoltării acestor sectoare la nivelul economiei Romaniei.


Totodată, el a făcut referire şi la continuarea programului de sprijin pentru IMM-uri creat împreună cu CNIPMMR, Start-up Nation, un program care a funcţionat şi care a avut rezultate notabile; la relansarea programului Femeia Antreprenor care facilitează mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora; adoptarea unor noi scheme de ajutor de stat în industria prelucrătoare, unde există un buget de 150 mil euro, dar şi pe partea de limitare a carbonului.


Potrivit sursei citate, CNIPMMR îşi exprimă susţinerea pentru continuarea şi dezvoltarea dialogului cu reprezentanţii sectorului public în vederea sprijinirii antreprenorilor cu privire la îmbunătăţirea situaţiei economice actuale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0368 secunde