Lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare, pe linia Medgidia - Tulcea

224
1
Lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare, pe linia Medgidia - Tulcea - 1-1688291209.jpg

Articole de la același autor

Linia de garare MApN, din staţia CF Nicolae Bălcescu, ce deserveşte UM01837 va intra într-un amplu proces de consolidare. Anunţul privind achiziţia serviciilor respective a fost publicat pe platforma SEAP, se arată într-un comunicat de presă transmis de CFR Infrastructură Constanţa.

„Lucrările presupun înlocuirea schimbătorului de cale existent nr. 1 - Ramificaţie Mihail Kogălniceanu (RMK) şi se execută pe infrastructura feroviară publică gestionată de Sucursala Regională CF Constanţa, respectiv pe linia curentă 812 Medgidia - Tulcea. Schimbătorul respectiv este amplasat la km 24+369, în linie curentă, între staţiile Nicolae Bălcescu şi Târguşor Dobrogea, pe linie secundară neelectrificată. Manevrarea acestuia se efectuează cu dispozitiv manual cu contragreutate, tip «ghiulea».

Viteza de circulaţie peste acest aparat de cale este de 80 km/h pe directă şi de 30 km/h în abatere. Sub acţiunea materialului rulant, atât reperele metalice, cât şi traversele speciale din lemn au suferit uzuri fizice şi deteriorări ale elementelor de prindere şină-traversă la limita toleranţelor prevăzute de instrucţiile de specialitate.

Schimbătorul va fi înlocuit cu un aparat de cale nou, montat pe traverse din beton precomprimat”, se arată în comunicatul de presă citat.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 45 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 01.12.2023.

Valoarea estimată a achiziţiei este 812.729,25 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind bugetul de stat. 

Comentează știrea

Pagina a fost generata in 0.4492 secunde