Luna Mai, cea mai bună pentru căutarea unui loc de muncă

270
Luna Mai a fost cea mai bună lună a anului pentru recrutări şi aplicări pentru un job nou, potrivit platformei de angajări e-jobs. Peste 33.000 de joburi noi au fost publicate, mai mult cu 23% comparativ cu luna aprilie. Au fost 1,1 milioane de aplicări şi 20.000 de noi candidaţi.

Creşterea s-a datorat şi măsurilor de relaxare şi încrederii angajatorilor în revenirea economică. Din cele peste 33.000 de joburi noi apărute în luna mai, 87% au fost postate de angajatorii din România, 7,8% de cei din străinătate şi 5,2% au fost joburi remote. De fapt, joburile pentru munca prestată de acasă sunt surpriza lunii mai, pentru că specialiştii din HR credeau că relaxarea va duce la revenirea la birou.

O altă surpriză o constituie faptul că, pentru posturile din străinătate nu se mai caută joburi în sistemul medical, ci sunt oferte de muncă în industria alimentară, construcţii şi turism/HoReCa. Germania şi Olanda rămân în continuare cei mai mari angajatori, iar pe locul trei se află Spania.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4477 secunde