Managerii pariază pe echilibrul economiei, pe termen scurt

74
Managerii pariază pe echilibrul economiei, pe termen scurt - managerii2-1603899959.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul constrângerilor impuse de pandemia Covid-19, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt destul de prudente pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției, a prețurilor produselor industriale, în vreme ce numărul salariaților ar urma să scadă cu moderație.

Managerii din activitatea de construcții se așteaptă la o reducere a volumului producției, la o diminuare moderată a numărului salariaților. Se estimează că prețurile lucrărilor de construcții vor fi relativ stabile.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu oarecare optimism. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile noiembrie și decembrie, volumul de activitate (vânzările cu amănuntul) va fi relativ stabil, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor va crește cu moderație. Efectivele salariaților și prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o reducere moderată a cererii de servicii și a prețurilor de vânzare a prestațiilor. Se prognozează o reduce a numărului salariaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2978 secunde