Managerii privesc cu optimism evoluția economiei

135
Managerii privesc cu optimism evoluția economiei - manageriiprivesc-1491231939.jpg

Articole de la același autor

După un prim trimestru cu destule probleme generate de iarna grea, managerii din economia românească și-au regăsit încrederea. Estimările lor privind evoluția sectoarelor în care activează, în cel de-al doilea trimestru al anului 2017, sunt în general optimiste.


Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere a volumului producției, o creștere moderată a prețurilor produselor industriale și o relativă stabilitate a numărului de salariați.


Managerii din activitatea de construcții apreciază că volumul producției va crește, iar numărul de salariați și prețurile lucrărilor de construcții vor avea o creștere moderată. 


În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu mai multă încredere decât în urmă cu o lună sau două. Managerii au estimat că în lunile aprilie - iunie va avea loc o creștere moderată a volumului de activitate, dar comenzile adresate producătorilor și angrosiștilor vor fi relativ stabile. În schimb, numărul salariaților se va reduce. Se estimează o creș-tere moderată a prețurilor de vânzare cu amănuntul.


La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere moderată a cererii de servicii și a numărului de salariați. Prețurile de vânzare a serviciilor vor bate pasul pe loc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2203 secunde