Managerii cred că economia face un pas înapoi

171
Managerii cred că economia face un pas înapoi - managerii-1485696463.jpg

Articole de la același autor

După săptămânile de iarnă grea, cu ninsori abundente, viforniță și ger, managerilor din economia reală le-a cam pierit optimismul. Estimările lor privind evoluția sectoarelor în care activează, în primul trimestru al anului 2017, sunt ceva mai pesimiste decât în urmă cu o lună.


Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției, a prețurilor produselor industriale și a numărului de salariați.


În schimb, managerii din activitatea de construcții apreciază că volumul producției și numărul de salariați se vor reduce. În privința prețurilor, e estimează o relativă stabilitate.


Nici în comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat nu este roz. Managerii au estimat scăderi la mai multe capitole. În lunile ianuarie - martie se va diminua volumul de activitate și de comenzi adresate producătorilor și angrosiștilor, iar numărul salariaților se va reduce. În schimb, se estimează o relativă stabilitate a prețurilor de vânzare cu amănuntul.


La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o relativă stabilitate a cerererii de servicii și a numărului de salariați. Prețurile de vânzare a serviciilor vor bate pasul pe loc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde