Micii producători vor avea spații distincte de vânzare în piețele din Constanța

492
1
Micii producători vor avea spații distincte de vânzare în piețele din Constanța - piatatomis3-1360171665.jpg
Nu peste foarte mult timp ar trebui să găsim în piețele din Constanța și mulți producători "autentici" de legume și fructe, și nu aproape doar intermediari, așa cum este în prezent.

Un proiect de Ordonanță de Urgență, elaborat și publicat deja de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prevede că producătorii agricoli persoane fizice vor avea în piețe spații amenajate special pentru ei. Vor trebui să facă însă dovada unui certificat de producător, a unui carnet de comercializare, iar în plus să dețină și un card de acces.

"În cadrul structurilor de vânzare orga-nizate în zonele publice, indiferent de forma de administrare publică sau privată, este obligatorie organizarea de spații de vânzare distincte care sunt rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli persoane fizice înregistrate fiscal. Procentul de alocare a spațiilor de vânzare este de minim 20% din totalul spațiilor de vânzare existente", se arată în textul ordonanței. Tot acolo se precizează clar că vânzarea cu amănuntul a produselor din sectorul agricol obținute pe exploatația proprie de către producătorii agricoli persoane fizice înregistrate fiscal se face pe baza cardului de acces în piețe, însoțit de certificatul de producător și de fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Cardul de acces în piețele agroalimentare este netransmisibil și se acordă producătorului agricol persoană fizică înregistrată fiscal în baza certificatului de producător și având înscrise unitățile de măsură pentru produsele specifice activității desfășurate. "Pentru a asigura evidența operativă privind vânzările, deținătorii de carduri de acces în piețe au obligația să înscrie zilnic, pe verso la fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol cantitățile vândute în ziua respectivă", se mai precizează în proiect.

Comentează știrea

Un taran
7 februarie 2013
Tu chiar crezi Anca ?!?

Anca tu chiar crezi ca in orasul mascariciului si borfasului mazare se va realiza asa ceva ?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Noiembrie 2012
Stire din Economie : Postul ne usucă buzunarele
Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Social : Cât ne costă masa de Paște
Pagina a fost generata in 0.4007 secunde