Mieii, la mare căutare! Cum să nu cădem pradă vânzătorilor de câini

902
1

Constănțeni, atenție mare la cumpărăturile de Paște! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ne recomandă să cumpărăm produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar veterinar.
Medicii ne spun la ce anume să ne uităm atunci când vrem să cumpărăm tradiționalul miel de Paște. Carnea și organele de miel sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoțite de un certificat și de marca de sănătate.
Carnea de miel (ied) care provine din unități autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare va fi marcată cu o marcă de sănătate de formă ovală, cu dimensiunile de 6,5 / 4,5 cm, având inscripționate următoarele: în partea superioară "ROMÂNIA" cu majuscule sau codul ISO al țării "RO", în centru numărul de autorizare acordat de ANSVSA , iar în partea inferioară abrevierea CE, cu majuscule.
Pe de altă parte, carnea de miel sau ied care provine din unități aprobate pentru perioadă de tranziție și din locuri special amenajate temporar, este marcată cu o ștampilă de formă rotundă, având diametrul de 3,5 cm, cu următoarele înscrisuri: în partea superioară - "ROMÂNIA", cu majuscule, în centru - indicativul județului, urmat fără întrerupere de numărul de autorizare al unității. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unității. În plus, în partea inferioară trebuie să fie menționat "CONTROLAT SANITAR - VETERINAR", de asemenea cu majuscule.
Și pentru a nu cumpăra carne de câine ori alt animal în loc de miel, medicii veterinari atrag atenția că ovinele dispun de incisivi numai pe maxilarul inferior, pe cel superior având un burelet gingival, dentiția incisivă lipsind.



Comentează știrea

amirator
5 aprilie 2012
hehehe!

lasa-i dom'le, ca sunt comestibili si cainii! ne cresc potenta, ne scapa de colesterol si cancer etc... Poate mai scapam de maidanezi, asa...............

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Legume care pot înlocui carnea
Pagina a fost generata in 0.4746 secunde