Mihai Daraban: Autostrada Dunăre - Marea Egee, componentă vitală pentru dezvoltarea economică a României

286
Mihai Daraban: Autostrada Dunăre - Marea Egee, componentă vitală pentru dezvoltarea economică a României - mihaidarabanautostradadunaremare-1614278407.jpg

Articole de la același autor

Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei Large Infrastructure Projects din Bulgaria, în scopul identificării unor soluții optime de revitalizare a schimburilor comerciale ce se desfășoară în partea de Nord-Est și cea de Sud-Est a Europei, mai exact între Marea Baltică și Marea Egee.

Compania bulgară a prezentat unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură regională și anume, autostrada Dunăre – Marea Egee, un tronson din aceasta urmând să conecteze Bucureștiul cu rețeaua de autostrăzi deja existentă în Bulgaria și Grecia, în partea de Sud-Est a Europei.

„Lipsa unei infrastructuri adecvate în România continuă să pună mari probleme dezvoltării mediului de afaceri autohton. De aceea, un proiect atât de ambițios ca acesta este nu numai oportun, ci chiar vital pentru dezvoltarea noastră economică. Proiectul propus de către oamenii de afaceri bulgari se va bucura de sprijinul CCIR, urmând să identificăm împreună modalitățile de punere în practică a acestuia. Este o oportunitate pe care România nu trebuie să o rateze, mai ales pentru că o astfel de autostradă, odată finalizată, va transforma și Dunărea într-un coridor comercial important și, implicit, va dezvolta portul Constanța. Totodată, Bucureștiul va fi legat direct cu autostrăzile Hemus, Trakia și Maritsa din Bulgaria, iar mai apoi cu Egnatia Odos din Grecia, ceea ce se va traduce într-o creștere substanțială a volumului comercial cu aceste state”, a declarat Mihai Daraban.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.528 secunde