Mihai Daraban salută adoptarea noii strategii comerciale a UE

197
Mihai Daraban salută adoptarea noii strategii comerciale a UE - mihaidarabansalutaadoptareanoiis-1614190699.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) salută adoptarea noii strategii comerciale a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă.

„Deși restricțiile impuse de guvernele naționale din întreaga lume, în contextul pandemiei, au afectat schimburile comerciale între UE și partenerii săi comerciali, marea rețea a acordurilor comerciale a UE poate contribui la contracararea și atenuarea acestor efecte negative și poate susține reziliența și diversificarea lanțurilor de aprovizionare. Până în 2024, 85% din creșterea economică va fi generată în afara UE, iar aceste cifre indică importanța extinderii companiilor românești în afara spațiului european, întărite de faptul că internaționalizarea contribuie la sporirea performanței, competitivității și a creșterii durabile a acestora”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.

În prezent, UE deține cea mai mare rețea comercială din lume, fiind în vigoare 46 de acorduri comerciale cu 78 de parteneri, comerțul cu aceștia însumând 1.398 miliarde de euro, respectiv 34% din comerțul exterior al UE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Februarie 2021
Stire din Economie : Cursuri organizate de CCINA Constanța
Pagina a fost generata in 1.319 secunde