Mihai Daraban: „Brexit-ul va fi principala provocare pentru mediul de afaceri românesc“

867
Mihai Daraban: „Brexit-ul va fi principala provocare pentru mediul de afaceri românesc“ - mihaidaraban62-1607540504.jpg
Guvernul României, prin autoritățile abilitate, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), va organiza o serie de evenimente informative, în format online, privind noile condiții de desfășurare și reglementările aferente principalelor domenii de cooperare economică cu Marea Britanie.

„În 2021, Brexit-ul va fi principala provocare pentru mediul de afaceri românesc. Misiunea CCIR, precum și cea a autorităților din România este aceea de a facilita acest proces de tranziție, astfel încât antreprenorii români să fie cât mai bine pregătiți pentru schimbările ce vor surveni. Nu trebuie să uităm faptul că Marea Britanie este țara cu care România înregistrează cel mai mare excedent comercial și, totodată, reprezintă a cincea destinație de export pentru produsele românești. Vom implica întreaga rețea camerală în procesul de informare a mediului de afaceri cu privire la noile reglementări comerciale ca urmare a Brexit -ului”, a declarat Mihai Daraban - președintele CCIR.

Astfel, marți, 15 decembrie 2020, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Vămilor împreună cu CCIR vor organiza un seminar online ce va aborda noile reglementări privind regimul vamal, transportul de mărfuri și persoane și efectele asupra activităților de import/export.

Apoi, joi, 17 decembrie 2020, va fi organizat un al doilea seminar de către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Transporturilor, Direcția Generală a Vămilor și CCIR. Tematica principală se va axa pe reglementările și procedurile post-Brexit privind exportul - importul de animale vii, produse de origine animală și non-animală, medicamente de uz veterinar și călătoria cu animale de companie.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) a părăsit Uniunea Europeană (UE) la data de 31 ianuarie 2020 astfel încât, în acest moment se află în perioada de tranziție care se va finaliza la 31 decembrie 2020. Astfel, prin părăsirea pieței unice UE și a uniunii vamale, noi reglementări vor fi implementate începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe relația cu Regatul Unit.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2906 secunde