Mihai Daraban: „Îndemn firmele româneşti să se înscrie la forumurile Francofoniei”

314
Mihai Daraban: „Îndemn firmele româneşti să se înscrie la forumurile Francofoniei” - 1-1691399077.jpg
Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) au participat, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Economiei Antreprenoriatului şi Turismului şi ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), la prima reuniune de constituire a grupului de lucru interinstituţional care se va ocupa din partea României de organizarea Forumului de Afaceri al Francofoniei de la Bucureşti, din 27-29 martie 2024.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), organizatorul principal, apreciază că la eveniment vor participa circa 100 de companii străine şi 250-300 companii româneşti, domeniile de negociere urmând a fi: energie verde, IT&C, servicii financiare, agricultură şi industria procesatoare, industria de apărare, industria aeronautică şi spaţială.

În marja evenimentului de la Bucureşti, ARICE va semna cu OIF un Memorandum de Colaborare, iar CCIR va propune semnarea unui document similar cu Alianţa Patronatelor Francofone.

„Aşa cum am afirmat în mai multe rânduri, una dintre soluţiile de creştere a exportului românesc este revenirea afacerilor României pe spaţiile extracomunitare, fostele pieţe tradiţionale, context în care spaţiul francofon, în special cel african reprezintă o ţintă prioritară. Este suficient să observăm că spaţiul economic francofon reprezintă 16% din PIB global brut, 20% din comerţul mondial cu mărfuri şi 14% din rezervele mondiale miniere şi energetice.

Iată de ce CCIR se va implica puternic, alături de partenerii din cadrul Guvernului României şi de OIF, în organizarea Forumului de Afaceri al Francofoniei de la Bucureşti şi atragerea unui număr consistent de companii româneşti cu potenţial real, pentru a realiza o reprezentare cât mai largă a comunităţii de business din ţara noastră.

În egală măsură, doresc să îndemn firmele româneşti să se înscrie la celelalte forumuri ale Francofoniei, ce se vor desfăşura în acest an în Grecia (Salonic şi Atena), pe 4-6 octombrie, şi Liban, pe 9-11 octombrie”, a declarat preşedintele CCIR, constănţeanul Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4566 secunde