Mihai Daraban: Pentru România este foarte important să atragă capacități de producție coreene

399
Mihai Daraban: Pentru România este foarte important să atragă capacități de producție coreene - mihaidarabanpentruromaniaestefoa-1655404749.jpg

Articole de la același autor

Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României - a avut o întrevedere cu Rim Kap-soo - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Coreea în România. Agenda discuțiilor a cuprins subiecte legate de modalitățile de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale între comunitățile de afaceri dintre cele două state, se arată în comunicatul dat publicității.

„Mediul de afaceri românesc trebuie să acceseze și alte piețe în afară de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta susținut și pentru a putea rezista din punct de vedere concurențial în domeniul în care își desfășoară activitatea. La fel de important este însă și pentru antreprenorii coreeni să poată pătrunde pe piața europeană, iar România, prin portul Constanța, poate să devină un hub comercial pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud. Regiunea portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. Cu toții suntem familiarizați cu produsele coreene, fie că vorbim de cele din domeniul telecomunicațiilor, fie de cele din domeniul auto, iar cifrele din dreptul schimburilor comerciale dintre cele două state certifică acest lucru. Pentru România este foarte important însă să atragă capacități de producție coreene din toate domeniile de activitate și nu să se rezume numai la importuri. Ar fi un câștig real atât pentru economia noastră, cât și pentru cea coreeană”, a declarat Mihai Daraban.

La rândul său, Rim Kap-soo a spus: „România și Coreea de Sud prezintă o serie de similitudini în plan politic și geopolitic, precum și în plan economic și comercial, iar acest lucru contribuie la o apropiere mai rapidă și mult mai eficientă a mediilor de afaceri din statele noastre. Astfel, voi deveni un susținător al potențialului românesc pentru investițiile din Coreea de Sud, precum și în ceea ce privește lărgirea bazei de export a României pentru echilibrarea balanței comerciale bilaterale. Avem în vedere atragerea unui concern industrial sud coreean major pe piața investițiilor din România pentru a constitui un vector de dezvoltare și pentru alte afaceri colaterale. Totodată, în proporție de 90%, autoritățile din România și Coreea de Sud au convenit asupra organizării unei sesiuni a comisiei mixte, în toamna acestui an, prilej cu care se va organiza un forum de afaceri bilateral.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4718 secunde