Mihai Daraban: „România are mare nevoie să reintre pe pieţele din America de Sud”

169
Mihai Daraban: „România are mare nevoie să reintre pe pieţele din America de Sud” - 1-1709724784.jpg

Articole de la același autor

România are mare nevoie să reintre pe pieţele din America de Sud, pieţe care, nu demult, erau unele tradiţionale. Aceasta este concluzia trasă de constănţeanul Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), instituţie care a organizat, la Quito, Forumul de Afaceri România - Ecuador. Din delegaţia ţării noastre, alături de preşedintele Daraban ş de secretarul general al organizaţiei, Ovidiu Silaghi, au făcut parte reprezentanţii a 13 companii româneşti care activează în diferite domenii de activitate.

Forumul de Afaceri România - Ecuador a fost precedat de întâlnirea preşedintelui Daraban cu preşedintele Camerei de Comerţ Quito, Monica Heller, prilej cu care s-a stabilit semnarea unui Memorandum de Înţelegere între cele două organizaţii, în scopul revitalizării relaţiilor economice bilaterale.

„România are mare nevoie să reintre pe pieţele din America de Sud, pieţe pe care, nu demult, le consideram tradiţionale. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, nu sunt suficiente numai forumurile de afaceri organizate de către CCIR.

Implicarea statului român trebuie să fie una asumată, printr-o diplomaţie economică puternică, lucru care, din nefericire, nu se întâmplă în acest moment. Apreciem, astfel, în mod deosebit, interesul pe care Guvernul Republicii Ecuador îl manifestă pentru Forumul de Afaceri, care, prin prezenţa ministrului adjunct al energiei, ministrului adjunct al construcţiilor şi transporturilor şi ministrului adjunct al dezvoltării locuinţelor, dă un semnal puternic către întreg mediul de afaceri ecuadorian vizavi de oportunităţile de afaceri pe care le pot avea cu partea română.

Acţiunile Camerei Naţionale în favoarea revitalizării prezenţei economice a României pe pieţele din America de Sud sunt evidente, aşteptăm însă şi un răspuns pe măsură şi din partea autorităţilor din ţara noastră”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Forumul de Afaceri România-Ecuador a fost urmat de o sesiune de întâlniri Business-2-Business (B2B) şi Business-2-Government (B2G), la care, alături de reprezentanţii companiilor din România, au fost prezenţi şi reprezentanţii a 25 de companii ecuadoriene din diferite sectoare economice, precum: construcţii, dezvoltare imobiliară, energie, soluţii pentru energie verde, transporturi şi infrastructură feroviară, reciclare şi gestionarea deşeurilor, turism şi servicii medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4676 secunde