Mihai Daraban: „Viitoarea Comisie Europeană trebuie să asculte mai mult vocea oamenilor de afaceri”

194
Mihai Daraban: „Viitoarea Comisie Europeană trebuie să asculte mai mult vocea oamenilor de afaceri” - 1-1718707440.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, şi secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, au participat la Adunarea Generală a Asociaţiei Europene a Camerelor de Comerţ (Eurochambres), întrunită în scopul definitivării planului de acţiune în ceea ce priveşte eliminarea barierelor în cadrul pieţei unice, precum şi a dezbaterii unor acte normative cu impact direct asupra activităţii camerelor de comerţ europene.

„Adunarea Generală are o semnificaţie aparte, fiind prima organizată după aflarea rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European. Anterior acestui eveniment, Eurochambres a emis un raport, pentru perioada 2019 - 2024, în care sunt enumerate şi problemele reale pe care le întâmpină camerele de comerţ membre, în legătură directă cu activitatea Comisiei Europene.

Astfel, printre măsurile adoptate de Parlamentul European în această perioadă, Eurochambres a identificat reglementările din ce în ce mai exigente şi împovărătoare pentru mediul de afaceri, fragmentarea continuă a pieţei unice, precum şi lipsa de progres în ceea ce priveşte crearea Uniunii Pieţelor de Capital, la nivel european.

De asemenea, inexistenţa unei legislaţii unitare pentru camerele de comerţ europene, aspect pe care CCIR l-a semnalat în repetate rânduri în cadrul întâlnirilor avute la nivel oficial, împiedică implicarea mai eficientă a acestora în adoptarea unor măsuri la nivel politic în sprijinul oamenilor de afaceri. Este foarte posibil ca toate aceste probleme să se fi reflectat şi în votul pe care anumite formaţiuni politice l-au primit la alegerile pentru Parlamentul European. În mod clar, este nevoie ca viitoarea Comisie Europeană să asculte mai mult vocea oamenilor de afaceri”, a declarat preşedintele Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.431 secunde