Ministerul Dezvoltării a găsit o rezolvare la problema scumpirii materialelor de construcţie

277
Ministerul Dezvoltării a găsit o rezolvare la problema scumpirii materialelor de construcţie - ministruldezvoltarii-1628619217.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că va prezenta Coaliţiei şi Guvernului un proiect de act normativ care să rezolve problema creşterii preţurilor la materialele de construcţii. Este vorba despre o formulă de calcul bazată pe indici ai INS care va fi aplicată la fiecare depunere de factură, pe baza unui act adiţional încheiat cu beneficiarul.

„Noi vom creiona o formulă prin care la depunerea fiecărei facturi dintr-o finanţare pe bugetul naţional să calculăm creşterea pe diferitele domenii de investiţii, că vorbim despre construcţii noi, vorbim de reparaţii, de reabilitări de clădiri, ele au coeficient diferit, în funcţie de indicele de la Institutul Naţional de Statistică. La fiecare depunere de factură, pe baza unui act adiţional încheiat cu beneficiarul, vom avea această creştere sau determinarea preţului facturii. Este o chestiune tehnică, dar care ne ajută pe termen mediu şi lung, pentru că noi nu vrem să rezolvăm problema numai acum, vrem să o rezolvăm ca să fie rezolvată după câteva luni de creştere şi eventual anul viitor, dacă este o creştere sau o descreştere, să trebuiască să mai intervenim”, a conchis ministrul Dezvoltării. În urmă cu o lună, Consiliul Concurenţei anunţa că a demarat o amplă analiză pe piaţa materialelor de construcţii în contextul semnalelor privind creşterea preţurilor produselor, atât pe piaţa românească, dar şi la nivel internaţional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1366 secunde