Ministerul Turismului va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în stațiunile de pe litoral

2797
Ministerul Turismului va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în stațiunile de pe litoral - demolarehotelhistria16-1325590686.jpg
MDRT va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în stațiunile turistice, cele mai multe dintre acestea fiind pe litoral, iar proprietarii vor fi obligați să suporte costul demolărilor, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al instituției.

Printre clădirile care vor fi demolate începând cu luna ianuarie se numără câteva hoteluri, dar și terase, grădini de vară, restaurante și cluburi.

"Sunt două categorii de clădiri care vor fi demolate: cele ridicate fără autorizație de construire și clădirile construite cu autorizații emise ilegal. Primăriile au dat în unele cazuri autorizații ignorând planurile urbanistice zonale (PUZ) sau pe baza unor PUZ-uri ilegale, care nu au obținut toate autorizațiile, cum este cazul celui din stațiunea Mamaia", a spus Oprea.

"Numărul clădirilor care vor fi demolate ar putea crește pentru că angajații Inspectoratului de Stat în Construcții continuă să verifice documentațiile construcțiilor din stațiuni. Noi facem treaba autorităților publice locale, pentru că ele ar fi trebuit să demoleze aceste construcții, dar nu au făcut acest lucru", a adăugat oficialul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Oprea a afirmat că în cazul în care o clădire a fost construită ilegal, proprietarul primește inițial somații pentru a o demola singur. Dacă acest lucru nu se întâmplă, construcția va fi demolată de MDRT, din fonduri proprii. "Apoi le trimitem factura proprietarilor, și dacă nu o plătesc, îi acționăm în instanță", a completat el.

Operațiunea de demolare a Hotelului Histria din stațiunea Mamaia, începută în urmă cu o săptămână, a fost reluată, marți, după ce fusese oprită după Crăciun, și va continua până când întreaga construcție ridicată ilegal va fi demolată.

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia a început în 27 decembrie deoarece proprietarul unității a executat fără autorizație de construire etajarea și mansardarea hotelului, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului și al etajelor 1, 2 și 3 și a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel și a amplasat foișoare din lemn.

Operațiunile de demolare vor costa 500-600.000 de lei, potrivit reprezentantului MDRT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2965 secunde