Ministrul Bogdan Trif, supărat că primarii nu cer bani pentru stațiunile balneo. "O să mă țin de capul lor"

230
Ministrul Bogdan Trif, supărat că primarii nu cer bani pentru stațiunile balneo.

Articole recomandate

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a declarat nemulțumit că primarii localităților unde există stațiuni balneoclimaterice nu au depus proiecte cu finanțare de la minister.
"Am ținut foarte mult noi, PSD, să avem un fond de susținere exclusiv pentru stațiunile balneoclimaterice. Am realizat acest lucru, am avut întâlniri cu toți primarii din aceste localități. Din Sibiu au participat primarul din Bazna, cât și primarul din Ocna Sibiului. Din păcate pentru noi, sibienii, doar primarul din Ocna Sibiului a depus proiecte pe această axă de finanțare. Primăriile nu trebuie să vină cu cofinanțare. Îl invit pe primarul din Bazna și pe toți primarii care se află în stațiuni balneoclimaterice, să acceseze acest fond. Sunt bani și este păcat să îi dăm înapoi. Am avut întâlniri cu primarii în repetate rânduri. Le-am trimis și adrese oficiale. Am simplificat la maximum procedura de atribuire acestor proiecte. Depinde doar de mobilizarea lor", a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat de Agerpres.
Potrivit ministrului Trif sunt 34 de stațiuni balneo și singurul primar din România, dintr-o stațiune balneoclimaterică care a depus cerere de finanțare la Ministerul Turismului este Claudiu Predescu din Ocna Sibiului.
"Pe Ministerul Turismului, doar Ocna Sibiului, din păcate, (a depus cerere de finanțare - n.r.), deși la finalul anului trecut am majorat foarte mult procentul cu care Ministerul Turismului finanțează investițiile în stațiunile balneo. Am dus chiar la 90% din investiție să fie finanțată de Ministerul Turismului, inclusiv proiectul tehnic de finanțare. Deci, am ridicat-o la nivel de interes național", a mai spus Bogdan Trif.
Nemulțumit că primarii din stațiunile balneo nu fac cereri ca să li se dea bani pentru investiții, deși susține că a discutat cu ei de două ori, ministrul Bogdan Trif promite că se va duce personal în fiecare stațiune să discute cu edililii șefi pe acest subiect.
"Eu o să mă deplasez în țară în majoritatea stațiunilor balneo, în următoarea perioadă și - dacă îmi dați voie să folosesc un termen neministerial, neacademic - o să mă țin eu de capul primarilor să scrie proiectele și să le depună la minister", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif. 


XXXX
Pe de altă parte, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că se va finanța până la finalul anului turismul pe traseele de mocăniță, prin modificarea Master-Planului de investiții.
"Ca o informație, vă mai pot da în premieră că suntem în lucru pentru modificarea Master-Planului de investiții în turism și vrem foarte mult să introducem în anexa pentru finanțare inclusiv traseele de mocăniță, trasee noi și de reabilitare. Este nevoie să finanțăm și acest tip de turism. Mai mult decât atât, vrem să modificăm inclusiv sumele cu care Ministerul Turismului o să vină să asigure cofinanțarea proiectelor, adică o să fie mai mulți bani de la Ministerul Turismului pentru localități", a declarat Bogdan Trif.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2413 secunde