Ministrul Finanțelor: Situația economică a României nu este una extraordinar de bună

154
Ministrul Finanțelor: Situația economică a României nu este una extraordinar de bună - id204064inquamphotosilonaandreis-1686234074.jpg

Articole de la același autor

Ministru de Finanţe Adrian Câciu a precizat că prima rectificare bugetară din anul acesta va fi destul de complicată, pentru că situaţia economică a României nu este una extraordinar de bună şi nici situaţia economică a Europei nu este una bună. „Se va continua prin redistribuirea resurselor şi reprioritizarea unor acţiuni”, a adăugat el.


„Eu ca ministru de Finanţe vă spun, am găsit aceste soluţii la acest moment şi nu numai pentru Educaţie, dar în primul rând pentru Educaţie pentru care s-au adoptat mai multe măsuri, deşi situaţia economică a României nu este una extraordinar de bună. De fapt situaţia economică a Europei nu este una extraordinar de bună, dar noi suntem puşi în aceste funcţii ca să găsim soluţii pentru societate. Am găsit aceste resurse în resursele bugetare de care dispune la acest moment România, prin ordonatorii de credite care vor trebui să finanţeze aceste cheltuieli. Evident, la rectificare, va fi o rectificare destul de complicată, dar se va continua prin redistribuirea resurselor şi reprioritizarea unor acţiuni”, a afirmat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern de joi, conform News.ro.


Acesta a mai spus că nu crede că „vreun Guvern de aici încolo îşi va permite să nu-şi asume sau să nu îşi respecte angajamentul faţă de Educaţie, pentru că până la urmă forţa acestei categorii socio-profesionale şi mai ales inclusiv Guvernul a înţeles cât de prioritar este acest sistem. Poate a înţeles mai târziu decât trebuia. Asta ne-o reproşăm cu toţii, dar este evident că s-a intrat într-un alt calendar. Asumarea înseamnă solidaritate. Unul din marile sisteme publice îl reprezintă sistemul educaţional din România. Al doilea mare sistem public îl reprezintă cel de Sănătate, al treilea Ordinea publică, Apărarea şi Siguranţa naţională”, a completat ministrul PSD.


El a adăugat că România are nevoie de modernizarea legislaţiei salarizării unice. 


„Practic s-a pus mereu întrebarea de ce nu s-a venit cu un act normativ care să prevadă creşterile salariale prevăzute în grila negociată de către liderii de sindicat cu Ministerul Educaţiei şi aflat în analiză, negociere, dezbatere la Ministerul Muncii? Pentru că România trebuie să aibă o nouă lege a salarizării sau o modernizare a legislaţiei salarizării unitare în domeniul public şi la acel moment toate aceste doleanţe, se vor prevedea acolo”, a concluzionat Câciu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1986 secunde