Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor Câţi bani vor primi în plus bugetarii

200
Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor Câţi bani vor primi în plus bugetarii - munca-1660747820.jpg
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a adus clarificări privind noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Câţi bani vor primi bugetarii în plus din septembrie, potrivit Antena3.ro


Ministerul Muncii a publicat în transparență decizională noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Pe scurt: toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime dintre suma prevăzută în această grilă și salariile în plată.

Întrebat care este sursa finanțării, având în vedere crizele economice cu care se confruntă atât ţara noastră, dar şi Europa, Marius Budăi, ministrul Muncii a spus:

"Pentru că ştim prin ce situaţie economică trecem cu toții trebuie să avem grijă în regală măsură şi de partea economică şi de fiecare ramură salarială, şi mă refer aici la salariații din mediul bugetar, dar şi la salariații din mediul privat şi mai ales la categoriile vulnerabile.


Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială care vor fi încasate în luna septembrie.

Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări.

Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia.

Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi


Pagina a fost generata in 0.5816 secunde