Moldovenii veniți pe litoral: "Nu știam că există o stațiune așa de frumoasă ca Eforie"

975
2
Litoralul clar nu mai este cel din urmă cu 5 - 10 ani, dar nici cel prezentat în broșuri (și nu neapărat în sens negativ), spun agenții de turism care au participat la cel mai mare infotrip organizat vreodată în România. Cei aproape 600 de agenți de turism, printre care și 35 veniți din Republica Moldova au luat la pas săptămâna trecută tot litoralul, începând cu Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn, Jupiter și continuând cu Eforie Nord și Sud, Costinești, Mamaia și Năvodari. Culmea, dintre toate aceste stațiuni, Eforie Nord a fost o adevărată surpriză plăcută pentru moldoveni. Nu au auzit despre ea până acum, dar le-a rămas la suflet. "Am rămas frapat. Nu știam că există o stațiune așa de frumoasă ca Eforie Nord", a subliniat și președintele ANAT Moldova, Sevastian Botnari. De altfel, litoralul românesc nu este prea cunoscut de vecinii noștri, care însă spun, referitor la unitățile de ca- zare vizitate (marea majoritate de patru și cinci stele), că au condiții foarte bune.

Prea multă "reclamă" negativă

Litoralul are multe minusuri, pe care toată lumea le știe, dar este o destinație care s-ar putea vinde foarte bine, în opinia agenților de turism din Republica Moldova, dacă s-ar vorbi mai mult despre lucrurile bune de aici. "Prea sunt evidențiate problemele. Noi n-am văzut, de exemplu, câinii vaga-bonzi despre care vorbește multă lume. Nu știu unde sunt", a precizat Sevastian Botnari.

Republica Moldova nu are puterea să ne furnizeze un număr impresionant de turiști, însă nu este nici de neglijat. "Agentul nu știa să învețe turistul, să-l încurajeze să vină în România. Sunt condiții foarte bune și sigur se va vinde litoralul românesc și pe piața din Moldova. Anul trecut mai mult de 40.000 de turiști de la noi au fost pe litoralul din Bulgaria, iar 70.000 în Turcia", a precizat Sevastian Botnari, cel care spune că își propune ca în următorii ani să aducă litoralul românesc în fruntea destinațiilor de turism preferate de moldoveni. "Cred că ideea de a aduce agenții de turism pe litoral își va arăta roadele chiar de anul acesta. Noi considerăm săptămâna aceasta un succes", a precizat președintele ANAT, Corina Martin. Dar cum peste 90% dintre turiștii care ajung pe litoral sunt români, aceștia trebuie în primul rând convinși să rămână în stațiunile "de acasă". Mulți agenți de turism din țară au recunoscut că de ani buni nu au mai călcat pe litoral, așadar aveau în cap imaginea de acum 5 - 10 ani sau, mai rău poate pentru turiști, cea din broșuri. Cei din prima categorie sunt însă mai mult decât mulțumiți de ceea ce au văzut în hoteluri. Majoritatea au fost renovate, modernizate, așadar din acest punct de vedere nu stăm mai prost decât veșnicele noastre rivale.

Imaginea de ansamblu lasă totuși de dorit în majoritatea sta-țiunilor. Multe clădiri abandonate, gropi în asfalt, chioșcuri făcute din orice și oriunde. Sâmbătă, o parte a grupului de agenți de turism veniți de litoral au vizitat și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Aceștia au fost salutați inclusiv de cele trei vedete ale Delfinariului, care au avut două reprezentații, Peipei, Chen Cheng și Ni-Ni.


Comentează știrea

cici
28 mai 2012
mda

nici noi nu stiam ca eforie ar fi frumoasa ! cum naiba sa fie frumoasa mizeria aia !!!!!!

Mihai Gavrila
30 mai 2012
Eliminarea mogulului

OAMENI BUNI SE APROPIE VOTUL, VA ASTEPT CU SUFLETUL DESCHIS, LA VOT NU SUNTENTI AMENINTATI, SUNTETI SINGURI IN CABINA, NU VATI SATURAT DE ATATEA AMENINTATI ALE ACTUALULUI PRIMAR,NU VATI SATURAT (PROMISIUNI) ?IN ORAS SE MAI VORBESTE CA FATA CEA MICA A MOGULUI ARE HIV SI LUI II ARDE SA CANDIDEZE, RUSINE !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4226 secunde