Nava "Grandiosa" va fi vândută pentru plata salariilor echipajului

977
3
Tribunalul Constanța a recunoscut creanțele Sindicatului Liber al Navigatorilor și echipajului de pe nava "Grandiosa", sub pavilion Panama. Acestea se ridică la 350.000 de dolari. Decizia instanței este definitivă.
"Sindicatul, în calitate de custode al navei și de reprezentant al echipajului abandonat, a întreprins demersurile în justiție, pentru recuperarea salariilor și a celorlalte drepturi restante ale marinarilor.
El a suportat cheltuielile pentru subzistența echipajului la bordul navei și cele pentru acțiunea în justiție" - a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.
Decizia instanței este definitivă. Vor urma procedurile de executare silită, de scoatere a navei la vânzare, prin licitație internațională. Din suma obținută vor fi achitate datoriile către creditori, în frunte cu SLN - echipaj. La masa creditorilor se mai află agentul navei, administrația portului Constanța și o firmă de pilotaj-remorcaj.
"Sperăm ca în luna februarie 2012 să se finalizeze vânzarea și cei 14 membri ai echipajului să își încaseze drepturile restante" - a spus liderul SLN.
Nava "Grandiosa", sub pavilion Panama, a fost abandonată la sfârșitul lunii martie 2011 în portul Constanța. Întrucât nicio instituție a statului nu s-a implicat în recuperarea drepturilor salariale restante ale echipajului românesc, Sindicatul Liber al Navigatorilor și-a asumat responsabilitatea și cheltuielile unui proces costisitor. El a solicitat instanței de judecată să ia act de abandonarea echipajului, de neplata salariilor, a celorlalte drepturi prevăzute în contractele de îmbarcare și să decidă scoaterea navei la vânzare, pentru recuperarea lor.

Comentează știrea

Mercenarul
9 decembrie 2011
e-xe-cu-ta-re

Asa da. Sa faca SLN -ul cit mai multe de-astea ca de-aia are puterea asta. Costa dar face. Devine credibil si mai mult SLN-ul si asta e bine. Bravo bai barosanilor din SLN si la mai mare dar nu va lasati pe-o ureche ca va lasam fara cotizatii!

Gica contra
9 decembrie 2011
vrajeala

Hai pe dracu. Voi credeti ca isi vor lua vreodata banii amaritii astia? Sa traim si sa vedem. Daca va fi asa jos palaria dar eu sunt sceptic cu justitia noastra si apoi ar fi un record si al instantelor. Adica, din septembrie pina in februarie si gata ? Eu am avut un coleg de la Roliship care si-a luat banii dupa 10 ani cu ITF si SLN ul asta. Deci 6 luni in Romanica si 10 ani in Belgia? Hai ca e prea gogonata. Oricum bafta si faceti un cont de amariti sa va dau si eu vreo 20 de euro.

grandiosa
9 decembrie 2011
proces

Eu traiesc si fac inca serv pe aceasta nava. Facem eforturi supraomenesti sa rezistam in acest frig si sters fara salarii de multa vreme platite si obligati de autoritati si de comandant sa facem servici in aceste conditii. Daca nu ar fi fost SLN nu stiu ce am fi facut. Ne-a ajutat si Tinecomar atit cit a putut. Avem acu un pic de caldura ca ne-a cumparat SLN un generator diesel. Avem certitudinea ca in doua trei luni vom scapa de calvar. Vreau sa ne punem cenusa in cap si sa spunem drept ca nu eram membrii SLN iar acesta, ca un caz total exceptional, ne-a ajutat si a inceput procesul care costa f. mult si munca si bani. Multumim SLN. Nimeni nu ne-a ajutat ptr recuperarea banilor, nici ANR nici alte autoritati, nici ag de crewing care a spus ca nu are atiti bani si nici logistica. Multa sanatate SLN si sa va dea Domnul sanatate si putere de munca ca fara voi am fi fost rau de tot. Multumim si presei care ne-a prezentat cazul nostru cu totul exceptional, abandonati,fara bani, fara mincare, fara apa, fara caldura.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3926 secunde