Navigatorii români se remarcă prin fapte extraordinare

762
Navigatorii români se remarcă prin fapte extraordinare - navigatoriiromaniseremarcaprinfa-1609086671.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 24 decembrie 2020, nava „Monaco” - la comanda căreia se află comandantul român Florin Negrău - aflată în drum către Hong Kong, venind din Taiwan/ Kaohsiung a efectuat o operațiune de salvare – se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor. Pe comandă, în jurul orei 15:15 LT în canalul VHF de distress s-a auzit „Monaco, Monaco we are sinking” (Monaco ne scufundăm).



Ofițerul de cart, românul Petru Branză aflat în cart și la post, l-a chemat imediat pe comandantul Florin Negrău care nu a stat deloc pe gânduri și a inițiat imediat procedurile de salvare împreună cu echipajul său, format din șeful mecanic de origine germană și restul de naționalitate ucraineană. Cargoul „Zhou Fu Sheng” a fost lovit de ciclonul Krovanh și din cauza înclinării mari amarajul a cedat, marfa s-a deplasat afectând grav stabilitatea și ducând la scufundarea foarte rapidă a navei.


Echipajul format din 13 navigatori de naționalitate chineză a sărit în apă, unii de la pupa, alții de pe teugă. Toți 13 au reușit să ajungă cu traumatisme ușoare la pluta de salvare care s-a ridicat de pe nava care s-a scufundat. Datorită veghei atente a ofițerului român și a organizării exemplare a operațiunilor de salvare conduse de cel mai tânar comandant al flotei de 121 de nave ale companiei, românul Florian Negrău (36 de ani), cei 13 navigatori naufragiați au fost rapid recuperați la bordul navei „Monaco”, au primit îngrijirile necesare în astfel de situații, urmând să fie încredințați autorităților din următorul port.


Într-o convorbire cu conducerea SLN, comandantul Florin Negrău a declarat următoarele:
„Am salvat 13 marinari de naționalitate chineză de pe nava bulk care s-a scufundat în apropierea navei la comanda căreia mă aflu, . Toți cei 13 marinari au fost salvați și aduși în siguranță la bordul portcontainerului . Echipajul a acționat exemplar, fapt ce a dus la recuperarea rapidă a tuturor navigatorilor eșuați, iar pentru asta îi felicit pe toți”.



Magia Crăciunului aduce alte suflete în jurul familiilor lor. Aceste lucruri se întamplă pe mare, riscurile sunt uriașe și de multe ori soarta navigatorilor ține de nivelul de pregătire, de felul în care fiecare își face treaba la bord, iar câteodată chiar se întamplă și miracole. Și ca să fie tabloul complet, nava „Monaco” a acostat în port cu navigatorii salvați chiar în pupa navei „JPO Pisces”, navă care, cu două zile înainte, a salvat și ea de la naufragiu 10 navigatori, navă care se află sub comanda tot a unui român, comandantul Constantin Dinu.


Noi îi felicităm pentru că și-au făcut datoria exemplar și credem că aceste lucruri nu sunt întâmplătoare. Autoritățile chineze au felicitat ambele echipaje și au arătat mulțumirea și recunoștința față de conducerile celor două nave, comandanți români, se arată în comunicatul SLN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2761 secunde