"Nu schimbați destinația Pavilionului Expozițional din Mamaia!"

395

Articole de la același autor

În data de 22 aprilie 2015, cu unanimitate de voturi, consilierii județeni au aprobat demararea procedurilor în vederea concesionării Pavilionului Expozițional, din Mamaia.


"Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța este interesată să îl preia în concesiune. Am avut o discuție cu conducerea interimară a Consiliului Județean Constanța și cu domnul prefect. Solicitarea noastră este să nu se schimbe destinația acestui obiectiv. La licitație, dacă este rău întocmit caietul de sarcini, poate veni o firmă care vrea să facă activități mai bănoase" - a declarat Dănuț Jugănaru, directorul ge- neral al CCINA. 


Până acum, Pavilionul Expozițional a fost exploatat de Fundația Fantasio, care nu a plătit impozite pe clădire și teren. Entitatea care îl va prelua în concesiune va trebui să plătească redevența, impozitele pe clădire și teren plus factura utilităților. "Nu știm dacă vom putea susține toate aceste cheltuieli. Ne vom face socotelile, vom solicita aprobarea adunării generale să participăm la licitație și sperăm ca, în câteva luni, să se finalizeze acest proces" - a spus Jugănaru. Potrivit declarației lui Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României și al CCINA Constanța, Fundația Fantasio îi plătea Consiliului Județean Constanța o chirie de 1 euro și ceva pe metru pătrat. La rândul ei, le subînchiria spațiul organizatorilor de târguri și expoziții, printre care și CCINA, cu 7 euro. De-a lungul timpului, Camera de Comerț i-a plătit respectivei fundații o chirie de 140.000 - 150.000 de euro pe an. 


"Nu vom participa la o licitație cu un alt domeniu de activitate, decât organizarea de evenimente expoziționale. Noi vom încerca să atragem, la Constanța, cât mai multe manifestări ale Romexpo. Noi i-am înaintat Consiliului Județean mai multe propuneri de preluare a Pavilionului Expozițional. Avem exemplul Romexpo, care este societate a Camerei de Comerț și Industrie a României. Aceasta ocupă un teren acordat, de Guvernul României, în administrare pe 49 de ani, instituția camerală fiind de utilitate publică. Noi dorim să se aleagă calea legală, pentru că vrem să pornim la drum pe o bază legală solidă" - a declarat Daraban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2982 secunde