Peste 1.600 de firme s-au înscris deja în cursa pentru finanțările de la stat

2758
Peste 1.600 de firme s-au înscris deja în cursa pentru finanțările de la stat - 81b431841c1cfd7dadff03e8b29cf172.jpg

Articole de la același autor

În aceste zile, întreprinzătorii constănțeni pot depune aplicații pentru programele de sprijinire a mediului de afaceri, derulate de Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), cu bani de la bugetul de stat. Cei interesați trebuie să se grăbească, pentru că fondurile alocate în 2010 sunt ceva mai mici față de anul trecut. În schimb, valoarea alocațiilor financiare a crescut.

Astăzi este ultima zi în care IMM-urile se pot înscrie în programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață. Cererile de finanțare pot fi găsite pe pagina de internet a agenției (www.aippimm.ro). Completarea formularelor de preselecție se face online, până la ora 20. Potrivit datelor AIPPIMM, pentru acest program s-au înscris deja peste 1.600 de firme din toată țara.
Bugetul alocat este de 5.000.000 lei, iar alocația financiară a fost majorată de la 60.000 la 80.000 lei/firmă, banii putând fi folosiți pentru diverse achiziții, de la cititoare pentru coduri de bare și cântare electronice la mobilier, mijloace de transport marfă și certificate de management al calității. Ajutorul nerambursabil nu poate depăși 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.
Alt program care este derulat este cel pentru dezvoltarea culturii manageriale în rândul femeilor din sectorul IMM. În 2010, bugetul alocat este de 600.000 lei, împărțit pentru cele patru etape.
Chiar astăzi, Oficiul Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație (OTIMMC) Constanța organizează "Zilele femeilor întreprinzător", în cadrul etapei a doua a programului.
Evenimentul se desfășoară în sala de conferințe a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța.
"Vrem să promovăm un sistem de informare și instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piața forței de muncă și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private", spun oficialii OTIMMC Constanța. La seminar participă reprezentanți ai AIPPIMM, OTIMMC și CCINA.
"Zilele femeilor întreprinzător" este un seminar integrat în "Săptămâna europeană a IMM-urilor" (25 mai – 1 iunie 2010).
Nu în ultimul rând, tinerii manageri pot aplica pentru etapa I a programului START, în cadrul căreia se vor desfășura cursuri de pregătire antreprenorială. Peste 1.000 de persoane s-au înscris deja, listele fiind deschise în continuare. Concurența este mare, AIPPIMM estimând că nu va reuși să sprijine decât 100 – 150 de tineri.
Bugetul START-ului a fost majorat, de la 5.000.000 la 6.000.000 lei, bani din care vor fi acordate alocații financiare de 100.000 lei/manager, față de 60.000 lei în 2009. Cu acești bani, care acoperă 70% din cheltuielile totale, tinerii pot porni o afacere, restul de 30% urmând să fie acoperit cu un credit bancar, garantat în proporție de 100% de FNGCIMM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.384 secunde