Peste 7.000 de imobile din comuna Mihail Kogălniceanu, înregistrate în evidenţele de cadastru şi carte funciară

246
Peste 7.000 de imobile din comuna Mihail Kogălniceanu, înregistrate în evidenţele de cadastru şi carte funciară - 1-1717752218.jpg

Articole de la același autor

Peste 7.000 de proprietăţi din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, au fost înregistrate în evidenţele de cadastru şi carte funciară, gratuit pentru cetăţeni, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF). Finanţarea a fost asigurată din fonduri europene.

Noile cărţi funciare ale celor 7.714 de imobile din comuna Mihail Kogălniceanu au fost înmânate autorităţilor locale, care le vor distribui proprietarilor, în perioada următoare.

În comuna Mihail Kogălniceanu, înregistrarea sistematică a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară a început în anul 2020 şi a vizat o suprafaţă de 14.227,1412 hectare.

„În prezent, din totalul de 70 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Constanţa, au fost finalizate 12 comune - Gârliciu, Topalu, Ghindăreşti, Horia, Istria, Săcele, 23 August, Siliştea, Valu lui Traian, Castelu, Topraisar, Mihail Kogălniceanu -, iar în alte 57 de localităţi, se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Alina Maria Uzun, purtător de cuvânt al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri şi clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), din fonduri europene şi din bugetul local al primăriilor.

Până în decembrie 2023, ANCPI a fost beneficiarul Proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul, care are o valoare totală de 312.891.155 de euro, completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăţilor cu fonduri europene va continua, deoarece proiectul a fost etapizat, potrivit Legii nr. 338/2023. Astfel, finanţarea cu fonduri europene a lucrărilor de cadastru sistematic este inclusă în Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4222 secunde