Politica Urbană a României 2035 - un obiectiv mult prea ambițios

113
Politica Urbană a României 2035 - un obiectiv mult prea ambițios - politicaurbanaaromaniei2035-1643120380.jpg

Articole de la același autor

Printr-un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, urmează să fie adoptată „Politica Urbană a României 2035”. Documentul stabilește o viziune de dezvoltare urbană durabilă, incluzivă și rezilientă a României, care reprezintă cadrul strategic ce va direcționa activitățile de dezvoltare urbană.

Politica Urbană a României 2035 stabilește o agendă comună a autorităților publice de la nivel central și local pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare urbană. Obiectivul său este transformarea zonelor urbane din România în orașe reziliente, incluzive, accesibile, productive și bine guvernate. Ea cuprinde un set de principii directoare de planificare, dezvoltare și management a zonelor urbane de toate dimensiunile, reprezentând totodată un instrument de consolidare a capacității administrative.

Rămâne de văzut dacă instituțiile administrației centrale și locale vor avea capacitatea de a transpune noua strategie în fapte, de a trece de la evoluția haotică a orașelor românești, la una programată, controlată și bine direcționată, de a soluționa criza parcărilor și a spațiilor verzi, problemele ridicate de asigurarea utilităților, grădinițelor, școlilor, spitalelor și transportului în comun, de a atrage investitori care să asigure noi locuri de muncă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3201 secunde