Portal cu informații practice privind piețele de import-export

102
Portal cu informații practice privind piețele de import-export - portalcuinformatii-1614885806.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României informează mediul de afaceri asupra lansării portalului Access2Markets, care oferă informații practice cu privire la importul și exportul de bunuri în statele Uniunii Europene și în peste alte 120 de piețe din întreaga lume.

Platforma oferă companiilor o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de acorduri comerciale existente între UE și alte țări din lume, incluzând informații detaliate despre prevederile acestora pentru bunuri și servicii, precum și particularitățile diferitelor piețe.

Totodată, Access2Markets pune la dispoziția antreprenorilor două instrumente inovative: ROSA – mecanismul de autoevaluare a regulilor de origine pentru diverse piețe și Asistentul meu pentru comerț, care oferă informații utile pentru valorificarea pe deplin a rețelei de acorduri comerciale a UE.

„Ținând cont de faptul că aproximativ 75,6% din comerțul României se face la nivel intracomunitar și circa 7.100 de IMM-uri românești exportă în afara UE, potențialul pentru creșterea numărului de companii exportatoare și a valorii exporturilor este mult mai mare pentru România. Acest lucru poate fi fructificat prin valorificarea de către companii a acordurilor de liber schimb încheiate de UE cu state terțe, care le ajută să devină mai competitive pe piețele respective în comparație cu alte firme non-UE” – afirmă Mihai Daraban - președintele CCIR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0555 secunde