Precizările Ministerului de Finanțe privind declarația de patrimoniu și venituri

110

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice a revenit cu un comunicat de presă pe tema declarației de patrimoniu și venituri, în care face următoarele precizări:

"Declarația de patrimoniu și venituri vizează doar acele persoane fizice care în urma unor verificări documentare prealabile amănunțite a tuturor informațiilor deținute și obținute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumulările lor patrimoniale urmează să fie supuse unei verificări fiscale efective pentru că prezintă un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate, fiind suspectate de evaziune fiscală. 

Depunerea acestei declarații de patrimoniu și venituri nu se va face de către toate persoanele fizice și nici măcar de către toate per-soanele fizice independente supuse inspecției fiscale obișnuite, ci numai de către acele persoane fizice care, în urma verificărilor prealabile, prezintă discrepanțe majore între acumulările de avere și veniturile declarate și intră in procedura de verificare fiscală.

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că depunerea declarației se face numai la cererea organului fiscal, potrivit art.109^1, alin. (5^1).

Totodată, atragem atenția asupra faptului că procedura de aplicare a metodelor indirecte de control și a selectării persoanelor supuse controlului pe baza analizei de risc, a fost aprobată în 2011 prin HG nr.248 și, respectiv, HG nr.773." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4774 secunde