Premierul nu vrea să semneze "ca primaru’" bugetul administrației portului Constanța

311
Premierul nu vrea să semneze

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș a dispus amânarea aprobării bugetelor de venituri și cheltuieli "pentru anumite companii și societăți din subordinea ministerelor". El și-a motivat astfel decizia: "Nu mai vreau, cum v-am spus deja, să aprobăm doar niște cifre fără să știm ce este acolo în spate. Deci, o să vă rog, domnilor miniștri, care veniți cu astfel de propuneri de aprobare de bugete de venituri și cheltuieli ale companiilor, să vedem și ce au decis consiliile de administrație și managementul companiilor respective că vor să facă cu bugetul respectiv, deci o să vă rog să însoțiți propunerea de aprobare a bugetului cu o notă care să explice care e viziunea companiei respective, ce vrea să facă cu bugetul. Pentru că, dacă vedem doar acolo cifre de venituri și cheltuieli, de salarii, investiții ș.a.m.d., fără să știm care e conceptul în spate, nu cred că e suficient pentru ca guvernul să poată să-și asume această aprobare."

Printre unitățile la care face referire primul-ministru se numără și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Proiectul bugetului ei de venituri și cheltuieli pe anul 2016 a primit aviz negativ din partea comisiei de dialog social de la nivelul Ministerului Transporturilor. Reprezentanții confederațiilor patronale și sindicale reprezentative la nivel național au constatat că proiectul prevede creșterea veniturilor companiei, față de anul 2015, reducerea cheltuielilor pentru investiții, dar și o creștere a cheltuielilor de personal, cu salariile și bonusurile. Dar cel mai supărător este considerat faptul că se propune creșterea dividendelor ce urmează a fi repartizate acționarilor, în condițiile în care infrastructura portului Constanța a ajuns "într-un stadiu avansat de degradare, iar investițiile companiei pe acest segment nu există."

Decizia premierului Dacian Cioloș aduce o schimbare esențială în politica statului, în calitate de acționar majoritar la companiile și societățile naționale. Primul-ministru vrea ca entitățile economice ale statului să nu mai sacrifice îndeplinirea obiectivelor pentru care au fost înființate, calitatea serviciilor, dezvoltarea și investițiile pe altarul profitului, a dividendelor și a beneficiilor distribuite administratorilor și managerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2268 secunde