"Primul meu business plan" a trecut pe la studenții din București, Sibiu și Galați

213

Articole de la același autor

"Primul meu business plan", program de educație antreprenorială, lansat de Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a continuat seria de seminare organizate în țară, cu cel de la Galați, de la Universitatea "Dunărea de Jos", în aula "Virgil Madgearu" a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.
"Mă bucur că am reușit să ducem programul "Primul meu business plan" și în afara Bucureștiului, în orașe în care studenții au acces la mai puține programe de antreprenoriat, la mai puține conferințe sau evenimente de networking. Însă dorința lor de a crea un proiect este la fel de mare și merită să aibă de la cine să învețe. Cei care se gândesc să își fondeze o
afacere au nevoie de modele și au nevoie să audă cât mai multe povești despre antreprenoriat: despre frumusețea construirii unei afaceri, despre dificultățile acesteia, despre ce înseamnă să te bucuri pentru un client nou sau să pierzi totul", a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.
La evenimentul de la Galați au participat Bogdan Chiriac, director executiv al rețelei de farmacii Myosotis, Iulia Popa, fondatoare a producatorului de mobilă Keros Design și Marius Geru, fondatorul companiei de software Thecon.
Reamintim că, workshopurile din cadrul programului "Primul meu business plan" se adresează studenților de la opt universităti de stat și private, sunt susținute de antreprenori și reprezentanți ai instituțiilor statului care acordă finanțare nerambursabilă sau administrează granturi din fonduri europene.
Prima întâlnire în afara orașului București s-a desfășurat la sfârșitul lunii noiembrie, la Sibiu la Universitatea "Lucian Blaga". Seminarul a fost susținut de Claudia Pilat, fondatoare a agropensiunii Insula Christiana (jud. Sibiu), consultant pentru fonduri prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) și Ionuț Munteanu, cofondator și CEO al companiilor de software Eventya și iConsult.
Studenții au avut ocazia să afle poveștile celor doi întreprinzători, să adreseze întrebări și să își prezinte ideile de business. Printre planurile de afaceri ale studenților s-au numărat o aplicație Smartphone pentru scădere ponderală, o platformă online pentru mașini second-
hand, un spațiu de lucru pentru studenți (hub creativ), o cafenea pentru persoane cu dizabilități etc.
Unele dintre ideile prezentate în cadrul workshopului de la Sibiu au primit burse de trening online în domeniul antreprenoriatului din partea Fundației Naționale a Tinerilor Manageri (FNTM).
Programul "Primul meu business plan" se derulează în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnica din București, Universitatea "Spiru Haret" din București, Universitatea "Nicolae Titulescu" din București, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu și Universitatea "Petrol-Gaze" din Ploiești.
De asemenea, proiectul se desfășoară în parteneriat cu Fundația Natională a Tinerilor Manageri (FNTM), care oferă 100 burse pentru studenți, acestea constând în programe de training online în domeniul antreprenoriatului.
Programul oferă stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alături de un antreprenor sau CEO) și internship-uri pentru studenți.
"Primul meu business plan" își propune implicarea unui număr de cel puțin 100 de studenți din fiecare universitate. Astfel, la finalul primului an ar trebui ca minim 1.000 de studenți să fi parcurs programul.
În acest program s-au implicat până în prezent 28 de antreprenori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Economie : O navă cu porumb a eșuat în Marea Azov
Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Economie : Încă un pas spre adoptarea monedei euro
Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Economie : Schemă de ajutor de minimis pentru ecoturism
Pagina a fost generata in 1.0626 secunde