Protest cu mii de decibeli la Gara Maritimă

305
1

Articole de la același autor

Dacă ar fi avut mâini, Gara Maritimă și-ar fi astupat urechile. Urletul vuvuzelelor și bubuitul butoaielor bătute în dușmănie au înnebunit-o. Cum nu avea nici picioare, n-a putut să o ia la fugă. Așa că a fost nevoită să rabde avalanșa decibelilor produși de lucrătorii portuari. Flăcăii ăștia se pricep să facă mai mult zgomot decât toate armatele Infernului la un loc.


Ieri, 23 martie 2016, începând cu ora 9, platoul din fața sediului Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a fost, din nou, sub ocupația "oștilor" Federației Naționale a Sindicatelor Portuare și Organizației Patronale "Operatorul Portuar". N-au fost mulți "luptători", doar o companie, dar protestul lor a fost atât de zgomotos, încât cerul a crăpat și peste oraș și port a început să plouă mocănește. 


Acțiunea face parte din campania de proteste începută în urmă cu un an de cele două organizații pentru soluționarea mai multor revendicări privind: master planul portului Constanța, starea avansată de degradare a infrastructurii de transport naval și lipsa investițiilor din portul Constanța, închirierea și subconcesionarea domeniului public portuar, respectarea legilor în privința stabilirii tarifelor portuare și altele. 


Pentru a se face mai bine văzuți și auziți, protestatarii și-au adus utilaje portuare și instrumente de făcut zgomot, din dotare. Pe pancartele lor erau înscrise următoarele mesaje: "APC încotro?", "Vrem coerență și strategie, nu prostie și haos!", "Vrem dezvoltare, nu imobiliare!", "Nu mai poluați portul cu prezența voastră!", "V-am prins cu mâinile murdare!".


"Portul se duce de râpă", a declarat Ștefan Muntoiu, purtătorul de cuvânt al Organizației Patronale "Operatorul Portuar". "Este bătaia de joc a unor oameni neprofesioniști. Pierde trafic, pierde clienți. Managerii administrației portuare nu fac nimic, iar Ministerul Transporturilor nu ia nicio măsură de rezolvare a situației. Să sperăm că cei patru administratori provizorii numiți ieri se vor apleca asupra problemelor nerezolvate de atâta timp. Noi suntem deciși să continuăm acțiunile de protest până vor fi soluționate revendicările comunității portuare."


Comentează știrea

un inginer
24 martie 2016
ce prostie

Limita maximă admisă în exterior este de 50 db. De unde mii de decibeli măi scriitorilor?!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5463 secunde