Protestul "mogâldanilor" din portul Constanța

1752
6
Decizia Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța de a elimina gratuitatea permiselor de liberă trecere în port, doar pentru autoturismele salariaților nebugetari, a pus pe picior de război sindicatele. La acțiunile de protest ale Sindicatului CNAPMC s-au alăturat celelalte organizații din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.

Ieri dimineață, peste o sută de sindicaliști au participat la un miting în fața sediului CNAPMC. "Protestăm împotriva măsurilor abuzive ale administrației portuare. Sindicaliștilor li se cere să plătească o taxă de circa 200 lei pe an pentru accesul în port. De asemenea, suntem solidari cu revendicările colegilor din Sindicatul CNAPMC, al căror contract colectiv de muncă este încălcat" - a declarat Petre Costel, președintele federației.

La întrebarea "De ce trebuie să intre salariații în port, cu autoturismul propriu?", liderul de sindicat a dat următoarea explicație: "Societatea a ajuns la un alt nivel de civilizație față de perioada de dinainte de 1990. Astăzi, oriunde în țara asta, oamenii se duc la muncă cu mijlocul de transport personal. Pe de altă parte, prea puține unități asigură transportul de la intrarea în port la locul de muncă. Nu este normal ca oamenii să fie încolonați și urcați în tractoare cu remorci, ca pe timpul lui Ceaușescu. Trăim în democrație. Dacă se dorește să ne întoarcem la transportul cu remorca, atunci regula să fie pentru toată lumea: directori și lucrători de rând. Pe de altă parte, măsura este discriminatorie. Salariații Vămii, Autorității Navale Române, ai Poliției și ai altor instituții bugetare beneficiază de gratuitate. În schimb, «mogâldanii», cum sunt numiți docherii în derâdere, sunt puși la plată! De ce? Conducerea CNAPMC uită un lucru: dacă n-ar fi "mogâldanii" care să în-carce și să descarce navele, portul s-ar închide."

Liderul de sindicat a declarat că gratuitatea solicitată are la bază hotărârea definitivă și irevocabilă a justiției, aplicarea ei nefiind limi-tată la o perioadă de timp.

Acțiunea de protest a federației se va derula timp de zece zile. În schimb, Marin Stoean, liderul Sindicatul CNAPMC, a declarat că organizația sa va continua protestele "până la demisia direc-torului general Andrei Aurelian Popa". 

Comentează știrea

cetatean
29 februarie 2012
Ce sa incarce si sa descarce "mogaldanii" in port, ca nave nu sunt...

Aaa, da, sa incarce mijloacele de transport personal, in port si sa le descarce acasa, ca pe vremuri... Ceva motorina, niscaiva conductori, un buion de pitura...

mihai
29 februarie 2012
mustaciosii au intrare libera pe viata

Da dar ANRul ,capitania,administratia portului sint slugile lui basescu ei sint buricii pamintului fara de care portul nu ar mai exista.Osleahta de asa zisi fosti navigatori dar cu stagiu nici cit ptr un ofiter superior s-au dat bolnavi ,s-au au apelat la pile ptr un loc caldut bine platit dar mai ales producator de spaga.Sa speram ca dupa alegeri vor fi maturati toti desi slaba speranta multe din fetele palide si mustacioase au rezistat in toate regimurile.

Manole
29 februarie 2012
Intrebare

D-le Marin Stoean , de ce nu angrenati mai multi membrii ai APC in acest protest ? Li se poate desface contractul de munca tuturor de catre acest asa zis "director"? Toti sunt nemultumiti de acest director numit numai pentru faptul ca a adus servicii foarte bune ca turnator ! Chiar nu se vede ca la fel ca si inainte de '89 , se ia aviz de la SRI pentru a fi numit cineva intr-o functie importanta ? Popa Aurelian s-a achitat cu brio de sarcinile trasate de catre asa zisii ofiterii de informatii si iata , a ajuns director , chiar daca este cu mult mai mare caciula asta pentru un neica nimeni ! Haida de , cred ca nimeni nu mai crede ca despre "realizarile" din trecut ale acestui modest om auzise proasta aia de Boagiu , care si-a facut tatal general din maistru militar... A fost tot mana turnatorului nr.1 al tarii - Basescu , sa-l sunteze pe Mironescu si Banias (apropo de Mironescu: mai incet cu plansul pentru Petre George , caci atunci cand erai copil, omul asta taia si spanzura ca secretar PCR al Marinei Militare si propavaduia " bunastarea socialista" a analfabetilor din fruntea tarii!!!

un mogaldan
29 februarie 2012
pichetare in fiecare zi

haideti sa iesim cu totii maine la ora 8... ar trebui sa fiti indignati ca oameni precum Asan au fost dati afara de acesti ordinari...iesiti sa va cereti drepturile...e valabil si ptr. soferi...

nepăotul lui basescu
6 martie 2012
sageata lui ghebaur

Cv-ul lui popa aurelian andrei http://sursa.info/dezvaluiri/8-slobozit-din-arcul-north-star-shipping

angajat
27 martie 2012
jos Popa

ultima gaselnita a tutibidelor astora a fost sa conteste in instanta protestele angajatilor...maine 28.03.2012 este prima infatisare...probabil ca o deranjeaza pe zdreanta lui... sau poate ca s-au facut de cacat in fata delegatilor americani la mitingul de saptamana trecuta... la puscariiiieeee cu toata gasca: Popa, Vasile, Blanaru si marionetele lor Pepi, Mergiu si Cretu....huuuuaaa... ne vedem in fiecare zi de la 8 la 9 si de la 5 la 6...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2318 secunde